Nå kommer Philips Hue med Bluetooth

Gjør at lyspærene kan brukes frittstående uten hub.

FÅR BLUETOOTH: Til høsten vil disse Philips Hue-lyspærene få støtte for Blueooth. Foto: Produsenten
FÅR BLUETOOTH: Til høsten vil disse Philips Hue-lyspærene få støtte for Blueooth. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Philips Hue er en av de mest populære smartpærene på markedet, og nå har de fått en av sine aller største oppgraderinger noensinne.

I en pressemelding opplyser Signify, som lager Hue-produktene, at mange av lyspærene nå vil komme med innebygd støtte for Bluetooth.

Du trenger ikke hub

Det medfører at du kan sette opp og bruke Hue-smartpærer med bare mobilen.

Frem til nå har man måttet bruke en hub kalt Hue Bridge for å kunne koble opp og styre pærene. Denne følger med i startpakkene til Philips Hue-serien, men kan også kjøpes separat for rundt 500 kroner.

Men nå slipper man altså å bruke denne huben, noe som er kjekt for dem som bare ønsker å ha et par-tre smartpærer uten å måtte investere i et helt system.

Kortere rekkevidde

Ulempen med å bruke smartpærene med Bluetooth er ifølge The Verge at de vil ha en mye kortere rekkevidde enn trådløssystemet Zigbee, som Hue-produktene tradisjonelt har brukt.

De vil heller ikke være tilkoblet internett. Med andre ord vil du bare kunne styre dem når mobilen din er i nærheten av pærene - eller omlag ni meter.

- Hvis du glemmer å skru av et lys, vil du ikke kunne gå inn i appen og skru det av når du er hjemmefra, skriver The Verge.

Hue-lyspærene vil fremdeles kunne brukes med en hub, men nå vil du altså få to valgmuligheter.

I første omgang kommer Bluetooth til Hues tradisjonelle A19- og G10-pærer. Prisene forblir uendret, det vil si at de vil koste et par hundrelapper per pære.

Produsenten sier flere Hue-produkter med Bluetooth vil slippes senere i år og til neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer