Nå kommer Ubuntu på Android

Vil skape mobiler som kan fungere som PC-er.

BESTEVENNER: Linux og Android har vært gode venner hele tiden, men med Ubuntu for Android blir forholdet tatt til nye høyder. Her ser du hvordan Canonical ser for seg Android-telefonen i en dokk.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Canonical
BESTEVENNER: Linux og Android har vært gode venner hele tiden, men med Ubuntu for Android blir forholdet tatt til nye høyder. Her ser du hvordan Canonical ser for seg Android-telefonen i en dokk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Canonical Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Skrivebordet er "killer-appen" for mobiler med fire kjerner i 2012, sier Mark Shuttleworth, stifteren av Canonical som står bak Linux-versjonen Ubuntu, i en pressemelding.

– Og Ubuntu for Android transformerer telefonen din til skrivebordet ditt.

Den setningen sier egentlig alt om nyheten Ubuntu for Android. Løsningen skal la mobilprodusenter legge ved en Ubuntu-versjon i Android-telefoner, som kan brukes når telefonen er dokket og tilkoblet ekstrautstyr som skjerm, tastatur og mus.

Og vips: Så har du plutselig en Linux-maskin i tillegg til en mobiltelefon.

Er Ubuntu noe å satse på? Vi har testet!

Ikke en app

Det er altså ikke snakk om en app du kan laste ned fra Android Market. Dette stikker dypere.

For i stedet for å ha en Ubuntu-app, er tanken at Ubuntu skal ligge side om side med Android. Dermed er også tanken at mobilprodusentene skal installere dette i fabrikken.

Ved å gjøre det på denne måten sikrer man også at ytelsen blir god nok til å kunne matche vanlige datamaskiner. Og ettersom Android er Linux-basert kan Ubuntu og Android dele programvarekjernen for at alt gå smurt, ifølge Canonical.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer