Smartklokker CES 2019

Nå skal du slippe å lade smartklokka

Årets nye smartklokker setter Apple Watch i et dårlig lys.

SPESIELL LADING: Du trenger ikke koble denne smartklokka til en lader for å få strøm. DU er nemlig laderen. Foto: Matrix
SPESIELL LADING: Du trenger ikke koble denne smartklokka til en lader for å få strøm. DU er nemlig laderen. Foto: Matrix Vis mer
Publisert

Den årlige CES-messen i Las Vegas går av stabelen denne uka, og blant nyhetene som allerede har blitt presentert, finner vi flere spennende smartklokker. Lang batteritid virker å være en trend i år, i tillegg til enda flere helsefunksjoner.

Withings Move ECG

Withings' smartklokker skiller seg ut ved at de ser som vanlige klokker, men er likevel pakket med smartklokke- eller aktivitetsklokke-funksjoner.

På CES har de akkurat lansert en ny klokke som kan ta en EKG (eletrokardiogram), noe Apple var først ut med å introdusere i sin Apple Watch Series 4-klokke i fjor.

Klokka, kalt Move ECG, kommer ifølge The Verge med tre elektroder for å måle hjerterytmen: to på undersiden av klokka og en tredje i rammen rundt. For å ta en måling, skal det bare være å holde fingrene på rammen. Alle data ligger deretter i Withings' Health Mate-app, sammen med aktivitets- og søvninformasjon.

ANALOG SMARTKLOKKE: Withings' lager smartklokker som fungerer mer som vanlige, analoge ur. Deres nyeste tilskudd har dog innebygd EKG-måler. Foto: Withings
ANALOG SMARTKLOKKE: Withings' lager smartklokker som fungerer mer som vanlige, analoge ur. Deres nyeste tilskudd har dog innebygd EKG-måler. Foto: Withings Vis mer

EKG-funksjonen er til godkjenning hos amerikanske FDA. Apple Watch Series 4 som har fått sin EKG-funksjon godkjent av FDA er foreløpig bare tilgjengelig i USA. Hvorvidt Withings' EKG-funksjon vil bli mulig å bruke for andre enn amerikanere, gjenstår derfor å se.

En annen interessant detalj med Withings' klokke er den har et batteri som skal holde i 12 måneder. Den er altså ikke oppladbar, men det skal bare være å bytte til et standard klokke-batteri når den tid kommer. Klokka skal også være vanntett inntil 50 meters dyp.

Withings Move ECG kommer i salg i andre kvartal 2019, og vil koste 130 dollar, drøye 1.100 kroner.

Matrix PowerWatch 2

Batteritid skal visst heller ikke være noe problem på Matrix PowerWatch 2. Faktisk skal du ikke behøve å lade denne i det hele tatt. Den får nemlig strøm fra din egen kroppsvarme, såkalt «termometric charging».

FÅR STRØM AV DEG: Matrix PowerWatch 2 har en lader innebygd i rammen rundt skjermen som får strøm av enten din kroppsvarme eller sollys. Foto: Matrix
FÅR STRØM AV DEG: Matrix PowerWatch 2 har en lader innebygd i rammen rundt skjermen som får strøm av enten din kroppsvarme eller sollys. Foto: Matrix Vis mer

Selv om den har fargeskjerm, er Matrix PowerWatch 2 ikke en fullverdig smartklokke. Ifølge The Verge kan du ikke laste ned tredjepartsapper, det er begrenset med varslinger og du kan heller ikke ringe. Klokka, som har det meste av aktivitets- og treningsfunksjonalitet, er dog kompatibel med både Apple HealthKit og Google Fit, og den kan brukes med både iPhone og Android-mobiler.

Siden laderen er innebygd i rammen rundt skjermen, er den relativt stor i størrelsen, ifølge The Verge. Blant øvrige funksjoner har den GPS, pulsmåling, en kompassfunksjon, og så er den vanntett til 200 meters dyp.

PowerWatch 2 skal komme i salg i juni 2019. Endelig pris vil da være 499 dollar, omlag 4.200 kroner. Produsenten prøver nå å få den finansiert på Indiegogo, hvor den da kan bestilles for 199 dollar, cirka 1.700 kroner. Med 30 dager igjen, har de dog allerede nådd 326% av målet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer