Gratis VPN:

Nå vil de gjøre mobilen din enda sikrere

Cloudflare introduserer Warp, som et tillegg til 1.1.1.1-appen.

SIKRERE NETT: I fjor lanserte Cloudflare 1.1.1.1-tjenesten for å gi deg raskere nett. Nå skal Warp gi deg et sikrere nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SIKRERE NETT: I fjor lanserte Cloudflare 1.1.1.1-tjenesten for å gi deg raskere nett. Nå skal Warp gi deg et sikrere nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På 1. april i fjor lanserte Cloudflare tjenesten 1.1.1.1, som selskapet flagget som verdens raskeste DNS-tjeneste.

DNS står for «domain name system», og en DNS-tjener er kort fortalt «telefonkatalogen» som gjør at du kan taste inn www.dinside.no i nettleseren din og deretter se nettsiden.

Bak sceneteppet gjøres det et oppslag hos DNS-tjeneren, slik at nettleseren får tilbake den aktuelle IP-adressen den skal kommunisere med. Skulle vi gått og husket disse tallene selv, ville det ha vært ganske slitsomt å surfe på nettet.

For eksempel var det Telenors DNS-tjener som var årsaken til at mange nordmenn hadde store problemer med både fast- og mobilnettet for et par uker siden.

Ifølge dnsperf.com, som måler hastigheten på DNS-tjenester døgnet rundt, er Cloudflares 1.1.1.1 fortsatt den raskeste, med ganske god margin – over dobbelt så rask som Googles DNS-tjeneste, for eksempel, og der OpenDNS ligger i mellom:

En rask DNS-tjener gjør at det tar kortere tid å få åpnet ei nettside. Som du ser, dreier det seg om millisekunder, men et nettsted inneholder ofte referanser til mange andre, så forskjellen kan være merkbar om du bytter til en av de raskeste tjenestene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer