Nå vil de spore tingene dine

Teknogigantene satser på sporingsbrikker. Dette kan de brukes til.

KOMMER FOR FULLT: En sporingsbrikke kan festes på nøkkelen din, veska eller andre viktige eiendeler, slik at det blir enklere å finne dem igjen dersom de blir borte. Nå kaster også mobilgigantene seg på trenden.
KOMMER FOR FULLT: En sporingsbrikke kan festes på nøkkelen din, veska eller andre viktige eiendeler, slik at det blir enklere å finne dem igjen dersom de blir borte. Nå kaster også mobilgigantene seg på trenden. Vis mer
Publisert

Roter du alltid bort nøklene dine? Jeg også. Derfor har jeg gått til anskaffelse av en Bluetooth-basert sporingsbrikke som jeg har festet til nøkkelknippet og som jeg kan plinge opp når jeg ikke finner det.

En av årets trender

Sporingsbrikker har eksistert i mange år, men i 2021 hiver flere store teknogiganter seg på bølgen; sist Samsung og trolig snart Apple.

Til nå har sporingsbrikkene basert seg på Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE eller BLE), som har en rekkevidde på alt fra 50 til 120 meter.

Flere av brikkene som forventes fremover kommer imidlertid til å ta i bruk bedre såkalt Ultra Wideband-teknologi (UWB). Det gir ifølge Macworld detaljert og retningsbestemt informasjon på kloss hold og større grad av presisjon enn det Bluetooth makter.

I tillegg til at man skal kunne bruke sporingsbrikkene til å finne ting i nærheten av seg, er de også ment å brukes til å finne ting som er utenfor Bluetooth-rekkevidde.

Med eksempelvis Tile kan du markere en brikke som stjålet, og så vil man bruke nettverket med andre sporingsbrikker i nærheten til å søke dem opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer