Nano: Raske nett-søk

Det er ikke lenger noe problem å finne informasjon på Internett. Problemet er å begrense informasjonen og sette den i sammenheng. Dette har Nano til hensikt å hjelpe deg med.

Publisert

Microsoft integrerte nettleseren Internet Explorer inn i operativsystemet. Nano går lengre, og integrerer seg med både tekstbehandleren din og epostprogrammet. Bare markér teksten du ønsker å hente informasjon om, klikk Alt-tasten og venstre museknapp. Vips, så starter Nano å søke etter emnet på nettet. Du kan selvsagt også starte Nano mens du surfer på nettet. Da kan du kalle den opp fra hurtigmenyen du får fram ved å høyreklikke på en side eller en markert tekst.

Finner og kategoriserer informasjon du kan stole på

I tillegg til å søke raskt gjennom ca 200 innholdsleverandørers sider, har Nano kategorisert søkeresultatene i fire blokker. Den første blokken viser deg nyhetsartikler som kan leses om emnet. Den andre har til hensikt å vise deg produkter du kan kjøpe relatert til emnet. Den tredje tipser deg om hvordan du kan jobbe videre med emnet, mens den fjerde viser til referanser om temaet (definisjoner, oppslag i leksika, osv). Tjenester som tilbys hos hver innholdsleverandør, presenteres ved hjelp av små ikoner.

Tanken bak denne typen kategorisering av informasjon kan vise seg å være god. Problemet for mange er nemlig å få fram relevant informasjon. Flere og flere søkemotorer har innsett at resultatene fra et søk må kategoriseres for å ha reell verdi. Men du skal være rimelig spesifikk i søkene dine for å dra nytte av denne funksjonen for eksempel i Altavista. Dessuten kan 1 million treff på søkeordet ”Stockholm” ta pusten fra enhver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer