Når Android-telefonen ringer

… kan mye rart skje. Her er noen apps som slår til når noen ringer.

På Android kan du laste ned apps som slår til når noen ringer deg. (Foto: Physical notifications av Johan Larsson, CC-BY)
På Android kan du laste ned apps som slår til når noen ringer deg. (Foto: Physical notifications av Johan Larsson, CC-BY) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva som dukker opp på skjermen når noen ringer deg varierer mellom telefonprodusentene – som regel får du opp et bilde av den som ringer og muligheten for å svare og legge på, mens noen produsenter har lagt ved flere funksjoner.

Eksempelvis viser noen telefoner siste Facebook-oppdatering fra den som ringer. Andre lar deg avvise anropet, men sende en tekstmelding du har definert på forhånd ("Er i møte, ringer etterpå").

Det finnes også apps som kan installeres på telefonen, og som slår til når noen ringer deg.

Her er noen som er verdt å sjekke ut:

Når Android-telefonen ringer


Gulesider / 1881

Disse appene kan brukes for å søke etter telefonnumre, men er ekstra kjekke fordi de automatisk kan slå opp hvem som ringer deg slik at det vises på skjermen. 1881-appen gjør dette for 39 kroner i måneden (14 dager gratis), mens appen fra Gule Sider er gratis i bruk.

Begge to kan for øvrig også slå opp numre som finnes i SMS/tapt anrop-lista di, og Gule Sider-appen har i tillegg funksjonalitet for produktsøk ved å ta et bilde og "deals", som gir deg tilbud i nærheten av der du befinner deg.

Gulesider (Android Market, gratis)
1881 Mobilsøk (Android Market, gratis – mobilsøk koster 39 pr måned)

Hysj!

Lei av telefonselgere som ringer deg opp i tide og utide? Denne appen kan enten varsle deg når du blir ringt opp av en telefonselger eller til og med blokkere kjente telefonselgernumre hvis du heller vil det. Databasen over numre blir hentet fra Telefonterror.no, og dette er deres offisielle app.

Hysj! (Android Market, kr 22)

Bubble

Denne appen lar deg føre opp notater knyttet til en bestemt kontakt. Når du ringer vedkommende eller vedkommende ringer deg, spretter notatene opp slik at du husker å spørre om det du hadde tenkt på.

Slik fungerer det: Skriv huskelista med Bubble

Bubble (Android Market, gratis)

Når Android-telefonen ringer


Reject call answer

Denne appen lar deg lage fire ulike SMS-meldinger som alle er lett tilgjengelige dersom du legger på når noen ringer. Da hopper telefonen automatisk til et skjermbilde med snakkebobler, hvorpå du trykker på én av dem for å sende en SMS til den som ringte.

Eksempelvis kan du da ha én boble som forteller vedkommende at du er i møte, mens en annen forteller at du er opptatt den nærmeste timen, men slår på tråden etterpå. Dette er altså da først og fremst for deg som ikke har tilsvarende på telefonen fra før – blant annet har Samsung Touchwiz-grensesnitt dette innebygd.

Reject call answer (Android Market, kr 7,-)

SAMLESIDE:

Android

Missed call reminder

Noen ringer. Du har ikke tid til å svare. Etter to timer kommer du plutselig på at noen hadde ringt.

Kjent situasjon? Missed call reminder sørger for å varsle deg med jevne mellomrom helt til du har agert ved å se på samtaleloggen/innboksen. Du setter selv opp type varsling (lyd, LED-blink etc.), hvor ofte den gjentas og hvor lenge den får lov til å holde på.

Missed call reminder (Android Market, gratis)

Et lite ekstratips er også CallTrack (Android Market, gratis), som logger alle inn-/utgående samtaler til en av Google-kalenderne dine. Kjekk for senere å kunne se hvem som ringte når, eller dersom du har glemt telefonen din hjemme og vil sjekke fra en PC om noen har ringt.

Har du et lite ekstratips, ser vi frem til å høre det i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer