Når kan du få Android 5.0?

Snart kommer Google med nytt operativsystem. Når kan du installere på din telefon?

MØT LOLLIPOP: Også kjent som Android versjon 5.0. Foto: GOOGLE
MØT LOLLIPOP: Også kjent som Android versjon 5.0. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den neste versjonen av Android - Android 5.0 Lollipop - er rett rundt hjørnet, og kommer med masse nye godsaker for brukere av Googles mobiloperativsystem.

Nytt design, bedre varsler og bedre strømforbruk skal være blant nyhetene.

Se vår sniktitt av Android 5.0

Når operativsystemet lanseres, er det imidlertid opp til de enkelte Android-produsentene å dytte ut 5.0-oppdateringen til sine telefoner.

Erfaringsmessig kan det ta litt tid, både uker og måneder - og noen vil ikke få oppdateringen i det hele tatt.

Les også: Har du en Philips Android-TV? Da får du nye Android i 1.kvartal 2015

Så når blir mobilen din oppdatert? Vi har samlet sammen det vi vet, og hva ryktene sier. Vi oppdaterer artikkelen etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig.

Google

Googles Nexus-enheter er naturligvis de første til å få den nye Android-oppdateringen. Nye Nexus 6 og 9 kommer til å bli første de første enhetene som leveres med versjon 5.0 forhåndsinstallert.

I SALG I NOVEMBER: Nye Nexus 9 er produsert av HTC, mens Nexus 6 er produsert av Motorola. Begge skal komme i salg i november.  Foto: GOOGLE/HTC
I SALG I NOVEMBER: Nye Nexus 9 er produsert av HTC, mens Nexus 6 er produsert av Motorola. Begge skal komme i salg i november. Foto: GOOGLE/HTC Vis mer


Android Lollipop vil også bli tilgjengelig på Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10 i løpet av de kommende ukene.

Oppdateringen til Nexus-enheter ser imidlertid nå ut til å ha blitt forsinket etter at Google oppdaget batteriproblemer, skriver Boy Genius Report. 12. november virker nå å være den gjeldende slippdatoen.

Samsung

Den sørkoreanske mobilprodusenten har enn så lenge ikke uttalt seg om sine planer for Android 5.0.

Hvis vi skal gjette, vil nykommeren Samsung Galaxy Note 4 trolig bli oppdatert først, etterfulgt av Galaxy S5, Galaxy Alpha og Galaxy Note 3.

Spørsmålet er bare når. Ifølge Cnet er ikke Samsung kjent for å være spesielt tidlig på ballen i denne sammenheng.

Sony

Sony har på sin side lovet at det nye operativsystemet kommer til hele Xperia Z-serien tidlig neste år, ifølge ITavisen.

- Vi starter med Xperia Z3- og Xperia Z2-modellene, og så fortsetter vi med øvrige modeller etter det, skriver Sony i et blogginnlegg.

HTC

FØRST UT? LG G3-brukere ser ut til å bli de første som får Android 5.0-oppdateringen. Brukere i Polen vil i løpet av kort tid kunne oppdatere sine telefoner, melder selskapet i en pressemelding.  Foto: LG
FØRST UT? LG G3-brukere ser ut til å bli de første som får Android 5.0-oppdateringen. Brukere i Polen vil i løpet av kort tid kunne oppdatere sine telefoner, melder selskapet i en pressemelding. Foto: LG Vis mer


HTC har også lagt frem sin strategi, og starter utrullingen av HTC One (M8) og HTC One (M7) innen 90 dager etter at de mottar oppdateringen fra Google.

Det bør bety at disse telefonene får Lollipop mot slutten av året eller i januar neste år, skriver TechRadar.

Nylig lanserte HTC Desire Eye vil trolig ikke følge lenge etter. Andre modeller, som HTC One Mini 2 og HTC Desire 816, ryktes å få oppdateringen i løpet av våren.

LG

Ellers har LG bekreftet at LG G3 vil få Android 5.0-oppdateringen en gang mellom slutten av november og begynnelsen av desember, melder Techradar.

LG har ikke sagt noe om G2, men vi antar at den også blir oppdatert.

Andre?

Huawei og ZTE har foreløpig ikke kommet med noen detaljer.

Motorola bekrefter at deres telefoner, som Moto X og Moto G, vil bli oppdatert, men har enn så lenge ikke lovet noen dato for når det vil skje.

Er det noen produsenter vi har glemt da?

(Oppdatert: 10/11 med info om LG G3)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer