Når kommer hele Google Play til Norge?

Ingen vet. Ikke engang Googles norgessjef.

ALT I SAMME KOFFERT: Dette er visjonen bak Google Play. Musikk, bøker, apper og filmer i samme butikk, ut til alle enhetene dine.  Foto: Google
ALT I SAMME KOFFERT: Dette er visjonen bak Google Play. Musikk, bøker, apper og filmer i samme butikk, ut til alle enhetene dine. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har kvittet seg med Android Market. Nå er det Google Play som gjelder. Her samles alle Google-butikkene i én tjeneste, med én app på mobiler og nettbrett.

Det betyr at app- og videobutikken Android Market, bokbutikken Google eBookstore og musikkbutikken Google Music forsvinner.

For å handle bøker, musikk og video gjennom Google går an, nemlig. Om du bor i andre land. Norge har ennå ikke hatt tilgang til disse tjenestene, og vi får det ikke med den nye Google Play, heller. Nordmenn får derfor i praksis bare Android Market med et nytt navn og utseende.

Men forhåpentligvis vil Google Play bli noe mer i nærmeste fremtid.

VET IKKE: Googles norgesdirektør Jan Grønbech vet ikke når hele Google Play blir tilgjengelig i Norge.  Foto: Per Ervland
VET IKKE: Googles norgesdirektør Jan Grønbech vet ikke når hele Google Play blir tilgjengelig i Norge. Foto: Per Ervland Vis mer


Taus norgesdirektør

– Når kan vi forvente oss Google Play med bøker, filmer og musikk i Norge?

"Det er foreløpig ikke noe jeg har en dato på, så jeg har dessverre ingenting å si om det" forteller norgesdirektør Jan Grønbech i Google til DinSide i en tekstmelding.

"Skulle ønske jeg hadde det..." fortsetter direktøren, som ikke ønsker å si noe mer om saken.

Vil utvide tilbudet

Nå er det kun USA som har full pakke, med musikk, filmer, bøker og apper. Canada og Storbrittania får alt unntatt musikken, Australia får bøker og apper og Japan filmer og apper.

– For resten av verden blir Google Play det nye hjemmet for Android-apper, skriver digitalt innhold-sjef Jamie Rosenberg i Google i et blogginnlegg.

– Men vårt mål på lang sikt er å rulle ut så mange typer innhold som mulig til folk over hele verden.

Her er koffertvisjonen til Google Play, som bildet øverst i artikkelen er hentet fra:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer