iPhone blir tregere:

Nei, Apple gjør ikke din gamle iPhone tregere med vilje

Påstanden tilbakevises av stort benchmark-selskap, som peker på andre faktorer.

FRIKJENNER APPLE: Futuremark, selskapet bak ytelsestester som 3DMark og PCMark, tilbakeviser påstanden om at Apple bevisst gjør gamle iPhones tregere med tiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FRIKJENNER APPLE: Futuremark, selskapet bak ytelsestester som 3DMark og PCMark, tilbakeviser påstanden om at Apple bevisst gjør gamle iPhones tregere med tiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det skjer med jevne mellomrom, gjerne rett i forkant og like etter iPhone: Ryktene om at Apple, med viten og vilje, gjør gamle iPhone-modeller tregere. Årsaken? Få deg til å kjøpe en ny, naturligvis.

Vil legge debatten død

Nå tar Futuremark, det finske selskapet bak noen av verdens mest brukte ytelsestester til mobiler og PC-er, bladet fra munnen og ønsker å tilbakevise påstanden en gang for alle.

I en fersk rapport viser de hvordan prosessor- og grafikkytelsen til iPhone 5S, 6, 6S og 7 har utviklet seg over tid - fra iOS 9 til iOS 11, basert på resultater fra deres egne test-suiter.

Konklusjonen i rapporten er krystallklar: Oppdateringene fra Apple har liten eller ingen påvirkning på ytelsen.

Det er en liten dropp i prosessorytelsen på enkelte modeller, men den er så liten at det er svært usannsynlig at den ville være merkbar i det daglige, ifølge Futuremark, som istedet roser Apple for å gjøre en god jobb med å lage oppdateringer som ikke påvirker ytelsen negativt.

De virkelige årsakene

Selskapet peker i stedet på et par andre faktorer: Den første er at en ny versjon av iOS kan inneholde nye funksjoner som kan kreve flere ressurser enn i eldre versjoner. Den andre - og viktigste - er appene dine. De oppdateres jevnlig, blir mer omfattende, og tar i bruk nye funksjoner som krever mer av maskinvaren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer