Har vennene dine tagget ukjente personer på Facebook?

Nei, Facebook har ikke gitt mobilen din et navn

Det kunne sikkert vært gøy, men sannheten bak blant andre OneCalls Facebook-stunt er akkurat så enkel som vi mistenkte at den var.

SNEDIG KODE: Med denne koden kan du finne ut hva telefonen din heter, hevder OneCall i et Facebook-innlegg. Men svaret er nok litt kjedeligere enn som så. Foto: Gaute Beckett Holmslet
SNEDIG KODE: Med denne koden kan du finne ut hva telefonen din heter, hevder OneCall i et Facebook-innlegg. Men svaret er nok litt kjedeligere enn som så. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

«Vet du hva din mobil heter? Skriv "@[siste tre sifre i ditt mobilnummer:]" så får du vite det», skrev OneCall i en Facebook-oppdatering i slutten av januar. Og mobiloperatørens kunder lot seg ikke be to ganger. I over 3.000 kommentarer dukker det opp ukjente, ofte amerikanskklingende navn.

På grunn av den høye aktiviteten i kommentarfeltet nådde innlegget oss også, og vi er neppe alene. Innlegg med mange kommentarer pleier å belønnes med lang rekkevidde, så kanskje du har sett det du også?

Det var uansett nok til å fange interessen vår, så vi sendte en forespørsel til Facebook for å høre hva denne koden gjør.

Etter en stund fikk vi svar, og det viser seg at det er et gammelt fenomen, som nå har dukket opp igjen. Facebooks presseteam henviste til denne artikkelen, publisert på The Daily Edge.

Nummererte brukere

Som vi mistenkte, så representerer tallene Facebooks brukere i den rekkefølgen de opprettet profil. Dette ble en «greie» i 2012, da folk fant ut at de kunne tagge Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg (@[4:0]) forskjellige steder på Facebook.

De første tre var angivelig testkontoer og Zuckerberg var altså den fjerde som opprettet profil på sin egen tjeneste. Den femte tilhører Zuckerbergs tidligere forretningspartner og romkamerat fra studietiden, Chris Hughes, skriver The Daily Edge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer