Emoji-forslagene for 2018

Neste år blir det kanskje mulig å bytte retning på emojiene dine

Rødhårede, de med krøller og skallede får endelig sine egne emojier.

ETTERSPURT: Å forandre retning på emojier skal være en av de mest etterspurte funksjonene, sier gruppen som jobber med å bestemme hvilke emojier vi får på telefonene våre. Foto: Emojipedia
ETTERSPURT: Å forandre retning på emojier skal være en av de mest etterspurte funksjonene, sier gruppen som jobber med å bestemme hvilke emojier vi får på telefonene våre. Foto: Emojipedia Vis mer
Publisert

Forslagene for neste års store emoji-oppdatering er endelig klare.

Sammen med emoji-kandidatene for 2018 har det også blitt foreslått en visstnok høyt etterspurt funksjon, nemlig muligheten til å forandre retning på emojier.

Fly i riktig retning

Ikke alle emojier riktignok, kun på dem hvor det vil være hensiktsmessig, ifølge Emojipedia.

Emojier som vannpistol, lokomotiv og løpende kvinne dras frem som eksempler.

- Det kan være spesielt frustrerende for brukere av språk som leses fra venstre til høyre (som engelsk) å skryte av at de reiser når toget og bilen peker mot venstre på iOS, men flyet peker til høyre, sier Jeremy Burge, redaktør for Emojipedia, skriver Mashable.

Mye hår-nytt 🎉

Blant potensielle nye emojier som kan komme i 2018 finner vi rødhårede, krøllete og skallede hoder.

KAN KOMME NESTE ÅR: Her er et utvalg med emojier som kan komme i 2018. Foto: Emojipedia
KAN KOMME NESTE ÅR: Her er et utvalg med emojier som kan komme i 2018. Foto: Emojipedia Vis mer

Teddybjørn, kenguru, cupcake, mango, partyfjes, piratflagg, uendelig-tegn, skateboard og trådsnelle er også aktuelle kandidater, ifølge Emojipedia.

En bæsj med surefjes var lenge oppe til diskusjon, men det ble så mye støy rundt emojien at den ble tatt ut av lista (ja, du leste riktig).

Den ferdige lista blir klar i januar neste år. Brukere kan forvente å få tilgang på de nye emojiene i andre halvdel neste år, i form av en oppdatering som nå kalles for Emoji 11.

Hvilke emojier vi har tilgang på både på mobilen og datamaskinen bestemmes av en gruppe kalt Unicode Consortium. Emojier er en del av den såkalte Unicode-standarden, som sørger for at tegn og ikoner vises likt på alle enheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer