Touch ID vender tilbake?

- Neste års iPhone får fingeravtrykks­­leser innebygd i skjermen

I 2020 kan også en liten favoritt vende tilbake.

TOUCH ID + FACE ID: I neste års iPhone blir det mest sannsynlig mulig å låse opp Apple-mobilen med både ansiktet og fingeren. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix
TOUCH ID + FACE ID: I neste års iPhone blir det mest sannsynlig mulig å låse opp Apple-mobilen med både ansiktet og fingeren. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Årets iPhone-modeller er bare noen dager unna lansering, men allerede har ryktene om neste års telefoner begynt å svirre.

Nå hevder Mark Gurman i Bloomberg, som er kjent for å ha gode kilder, at Apple mest sannsynlig kommer til å gjenintrodusere Touch ID-fingeravtrykksleseren til iPhone i 2020.

Riktignok ikke i en fysisk hjemknapp, men under selve skjermen - slik både Huawei, Samsung og flere andre har gjort på sine mobiler.

Fordelen med fingeravtrykksleser innebygd i skjermen er at man kan droppe den tykke rammen rundt skjermen hvor hjemknappen tradisjonelt har vært plassert. Vi har dog erfart at disse fingeravtrykksleserne gjerne er tregere i bruk.

Forsvant i 2017

Apple droppet Touch ID på iPhone i 2017 til fordel for ansiktsopplåsning med Face ID med lanseringen av iPhone X.

Apple har selv hevdet at Face ID er sikrere enn Touch ID, men flere har uttalt de har savnet fingeravtrykkleseren når de har oppgradert til de nyere iPhone-ene.

Dersom alt går etter planen, vil den nye fingeravtrykksleseren dukke opp i 2020-utgaven av iPhone, og brukerne vil kunne velge mellom enten Touch ID eller Face ID for å låse opp telefonene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer