Touch ID vender tilbake?

- Neste års iPhone får fingeravtrykks­­leser innebygd i skjermen

I 2020 kan også en liten favoritt vende tilbake.

TOUCH ID + FACE ID: I neste års iPhone blir det mest sannsynlig mulig å låse opp Apple-mobilen med både ansiktet og fingeren. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix
TOUCH ID + FACE ID: I neste års iPhone blir det mest sannsynlig mulig å låse opp Apple-mobilen med både ansiktet og fingeren. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Årets iPhone-modeller er bare noen dager unna lansering, men allerede har ryktene om neste års telefoner begynt å svirre.

Nå hevder Mark Gurman i Bloomberg, som er kjent for å ha gode kilder, at Apple mest sannsynlig kommer til å gjenintrodusere Touch ID-fingeravtrykksleseren til iPhone i 2020.

Riktignok ikke i en fysisk hjemknapp, men under selve skjermen - slik både Huawei, Samsung og flere andre har gjort på sine mobiler.

Fordelen med fingeravtrykksleser innebygd i skjermen er at man kan droppe den tykke rammen rundt skjermen hvor hjemknappen tradisjonelt har vært plassert. Vi har dog erfart at disse fingeravtrykksleserne gjerne er tregere i bruk.

Forsvant i 2017

Apple droppet Touch ID på iPhone i 2017 til fordel for ansiktsopplåsning med Face ID med lanseringen av iPhone X.

Apple har selv hevdet at Face ID er sikrere enn Touch ID, men flere har uttalt de har savnet fingeravtrykkleseren når de har oppgradert til de nyere iPhone-ene.

Dersom alt går etter planen, vil den nye fingeravtrykksleseren dukke opp i 2020-utgaven av iPhone, og brukerne vil kunne velge mellom enten Touch ID eller Face ID for å låse opp telefonene sine.

Før du blir for gira - Bloomberg skriver at det er en mulighet for at den nye Touch ID-sensoren ikke dukker opp før 2021.

Ny «billig»-iPhone

For øvrig skriver Bloomberg også at Apple jobber med sin første «billige» iPhone siden iPhone SE, og at den kan komme så tidlig som første halvdel av 2020.

- Den vil ligne på iPhone 8 og ha en 4,7 tommer skjerm, skriver Bloomberg.

Denne modellen skal riktignok ha Touch ID innebygd i hjemknappen, ikke i skjermen, ifølge Bloomberg.

Den japanske business-avisen Nikkei skrev nylig det samme.

Da iPhone SE ble lansert i 2016, kostet den 399 dollar. I Norge var prisen 4790 kroner. Med sin 4 tommer store (lille) skjerm, ble den ansett for å være blant de beste kompakte mobilene på markedet, og som det fortsatt var litt krutt i innabords.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer