Skal dette erstatte busslomma?

Neste iPhone kan få usynlig frontkamera

Glem kamerahull, i 2020 kan det bli «mosaikk»-mobiler som gjelder.

USYNLIG KAMERA: Ifølge en kjent lekkasjeprofil kommer det neste etter kamerahullet til å være noe kalt mosaikk-design. Det vil si at frontkameraet er skjult under skjermen i stedet for å være plassert i et hull eller en busslomme. Foto: Ice Universe
USYNLIG KAMERA: Ifølge en kjent lekkasjeprofil kommer det neste etter kamerahullet til å være noe kalt mosaikk-design. Det vil si at frontkameraet er skjult under skjermen i stedet for å være plassert i et hull eller en busslomme. Foto: Ice Universe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som en følge av rammeløst design, måtte mobilprodusentene noen år tilbake tenke nytt hva gjelder plasseringen av frontkameraet og andre viktige sensorer på fremsiden.

Apple gjorde den såkalte «busslomma» til en trend, og så tok blant andre Samsung det et skritt lengre ved å innføre kamerahullet. Noen produsenter har også laget en popup-variant av frontkameraet, der det stiger opp fra resten av chassiset når det skal brukes.

Nå skriver blant andre Boy Genius Report at en ny trend kan være rundt hjørnet.

Går i ett med skjermen

På fjorårets siste dag delte nemlig den kjente lekkasjeprofilen Ice Universe bilder av det som skal være det neste steget etter kamerahullet: mosaikk-design - og vi kan få se det allerede i år.

I bildene delt på Twitter kan vi se to mobiler som tilsynelatende ikke har noe frontkamera i det hele tatt. Ser man nøyere etter, vil man imidlertid se en liten firkant hvor kameraet befinner seg. Det er plassert under skjermen, akkurat som fingeravtrykksleseren på noen telefoner.

Kommer til neste iPhone?

Hvilke mobiler som kan få mosaikk-skjermer - eller hva de kommer til å kalle det, sies det ingenting om.

BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

De kinesiske produsentene Oppo og Xiaomi har dog allerede vist frem mobiler med frontkameraet gjemt bak skjermen, men det er uvisst om dette er samme teknologi.

Det ryktes at Apple kommer til å droppe busslomma på sin neste iPhone, men det kan like gjerne være at de plasserer frontkameraet og andre sensorer i en tynnere ramme i toppen.

For øvrig skal Samsung lansere sitt neste flaggskip, Galaxy S11, i februar. Kanskje sørkoreanerne blir først ut?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer