iPhone uten en tråd

Neste iPhone kan markere starten på en helt ny æra

Lightning-kontakten kan bli historie, men det spørs om det blir USB-C som tar over. Kilder nær selskapet sier nemlig at Apple vil gjøre iPhone fullstendig trådløs.

IPHONE: Dette er årets iPhone-trio, samtlige med Lightning-kontakt. Foto: AP Photo/Richard Drew
IPHONE: Dette er årets iPhone-trio, samtlige med Lightning-kontakt. Foto: AP Photo/Richard Drew Vis mer
Publisert

Lanseringen av MacBook (12) våren 2015 markerte en viktig endring for Apple. Frem til det tidspunktet hadde MacBookene (Air og Pro) vært forholdsvis velutstyrte, men det nye tilskuddet hadde kun én enslig USB-kontakt (i tillegg til den trofaste 3,5 millimeter lydkontakten).

Dette var Apples første enhet med den universelle USB-C-kontakten som kan brukes for å lade enheten, dataoverføring og å koble til eksterne skjermer. Les alt du bør vite om USB-C.

MacBook og iPad Pro har USB-C

Året etter kom det nye MacBook Pro-maskiner, også dem med kun USB-C-kontakter. Apple var heldigvis mer gavmild med antall kontakter og utstyrte Pro-modellene med fire USB-C. Siden den gang har Apple gått for kun den universelle USB-kontakten i sine MacBooker og denne uken så en ny MacBook Air-modell dagens lys, selvsagt med USB-C.

Men det var ikke MacBook Air-lanseringen som var mest interessant hva tilkoblingsmuligheter gjelder. Her stjal nye iPad Pro rampelyset. For første gang siden iPad 3 i 2012, lanserte Apple en iPad uten Lightning-kontakt – iPad Pro anno 2018 er utstyrt med USB-C.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer