Nesten gratis telefonkatalog?

Lei av å betale 5 kroner per SMS for å sjekke ukjente numre? Et norsk selskap lanserer nå en tjeneste som skal gjøre det billigere og mer praktisk å slå opp telefonnumre i farten.

Publisert
Sist oppdatert

TV-kanalene flommer over av reklame for nummeropplysningstjenester der du sender en SMS med ukjent nummer og får tilbake en melding med informasjon om hvem nummeret tilhører. Greit nok det, men selskapet MobileCTI har nettopp lansert et mye mer spennende alternativ.

Who Is, som tjenesten heter, er et lite Java-program du laster ned til din mobiltelefon ved å sende en SMS-melding, eller skrive inn nummeret ditt på hjemmesiden til tjenesten. Programmet er lite og lastes ned kjapt. Vi prøvde det på en Sony Ericsson-mobil, og filene la seg automatisk i Programmer-mappen.

Derfra er det bare å kjøre programmet på vanlig måte. Det koster 30 kroner å registrere seg, og gir deg ubegrenset bruk i tre måneder. Interessant nok kan du anbefale programmet til venner, og hvis de takker ja, får du én måned gratis bruk for hver venn du verver. Hvis du ikke anbefaler det til noen, blir du bedt om å betale nye 30 kroner for å reaktivere tjenesten.

Raskt og effektivt

Det er to måter å søke på – enten etter navn eller telefonnummer. Søket går gjennom databasen til Opplysningen 1881, som også er inne på eiersiden av tjenesten. Det koster noen øre i datatrafikk å utføre selve søket, da det foregår gjennom GPRS, men det er ikke snakk om mye penger akkurat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.