Oppo med rullbar konsepttelefon

Nesten litt magisk!

Kanskje er det slik fremtidens telefoner blir.

DRAS UT: Oppos nye konsepttelefon kan endre størrelse og fasong. Sjekk eksempelet under! Foto: Oppo
DRAS UT: Oppos nye konsepttelefon kan endre størrelse og fasong. Sjekk eksempelet under! Foto: Oppo Vis mer
Publisert

Kinesiske Oppo er en stor aktør i det globale telefonmarkedet og datterselskap til BKK, som blant annet eier både OnePlus, Vivo og Realme.

Til sammen selger disse selskapene omtrent like mange telefoner som verdens største mobilprodusent, Samsung, ifølge de siste tallene fra Canalys.

Og disse kinesiske selskapene kommer ofte med fiksfakserier lenge før resten. Blant annet kom Oppo allerede i 2014 med en telefon som bare var 4,85 mm tykk, periskopzoom på kameraet i 2017 og usynlig frontkamera i fjor. Tidligere i år kom søstermerket Vivo med det første gimbal-stabiliserte kameraet i en mobiltelefon, og de var også først ut med fingeravtrykksleser bak skjermglasset.

Skjermen vokser seg større

Nå har Oppo vist frem en teknologi som kan dukke opp i fremtidige produkter, med en tilsynelatende virkende prototype:

Her er altså konseptet at du ved å skyve fingeren langs en sensor på siden får mobilskjermen til å vokse eller krympe, som et snedig alternativ til telefoner med brettbar skjerm, som Samsung Galaxy Z Fold 2.

I eksempelet over vokser den seg fra 6,7 til 7,4 tommer, men da også med endret aspekt. Som du ser tilpasser videoen seg også det endrede formatet underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer