Netcom åpner 4G for mobilen

Men har du iPhone 5 eller Galaxy S4, må du vente.

4G, også kjent som LTE, skal i teorien gi inntil ti ganger raskere mobilsurfing med mobilen - sett at du har rett telefon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
4G, også kjent som LTE, skal i teorien gi inntil ti ganger raskere mobilsurfing med mobilen - sett at du har rett telefon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år etter at Telenor åpnet sitt 4G-nett for mobiltelefoner i Norge, følger Netcom etter.

I dag, torsdag, er det bare kunder i Oslo og Bergen som får glede av de raske surfehastighetene.

Trondheim følger etter i morgen, og i løpet av de tre neste ukene får kunder på alle steder med 4G-dekning også tilgang, melder Netcom i en pressemelding.

- Før fellesferien er målet

Har du iPhone 5 er det imidlertid ingen grunn til å juble, da det kreves en såkalt operatør-oppdatering fra Apple for at deres telefon skal kunne brukes. Tidspunktet for denne foreligger ikke per i dag, men da Telenor opplevde tilsvarende situasjon, gikk det fire måneder før iPhone 5 ble klar for 4G.

– Vi kan ikke si noe annet enn det som står i pressemeldingen. Vår ambisjon er imidlertid at det skal være på plass før fellesferien, sier pressekontakt i Netcom, Anders Bigseth, i en kommentar til DinSide.

Les også: Telenor bekrefter 4G-støtte for iPhone

Galaxy S4-utsettelse

Samsungs ferske toppmodell Galaxy S4 kan i skrivende stund heller ikke brukes i NetComs 4G-nett. Ifølge Anders Bigseth ligger også dette ansvaret nå hos produsenten. Nøyaktig dato når Samsung vil være klar med dette er ikke kjent utover noe annet enn "i løpet av juni".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer