NetCom først ut med 4G-nett

Men ikke sprett champagnen helt enda.

NetCom først ut med 4G-nett
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i dag åpner Netcom verdens første 4G-nett, som skal kunne gi deg 10 ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens 3G-nett. Selve lanseringsdatoen var en overraskelse, men at NetCom kom til å være først ute er ingen nyhet; det fortalte de oss allerede i januar.

Hva betyr det for deg?

Det er altså verdens første 4G nett med Samsungs 4G-modem som åpner i dag, og med et slikt USB-modem skal din bærbare PC i teorien kunne surfe i hastigheter som fram til nå kun har vært de med fast bredbåndsoppkobling.

I følge skrytemeldingen til NetCom kan nemlig nedlastingshastigheten bli opp til 100 megabit per sekund.

Det er forøvrig ikke uten grunn at vi har satt kan i kursiv og fet fonttype. DinSides journalister erfaring med NetComs 3G-nett er nemlig en blandet fornøyelse, der vi ofte opplever stort sprik i hva som loves og hvilken hastighet eller dekning som faktisk oppnås...

Men NetCom er fornøyd

– Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i dagens pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer