Netcom lanserer "mobil bredbåndstelefoni"

"Mobil bredbåndstelefoni" og "mobil bredbåndstelefoni", fru Blom.

Publisert
Sist oppdatert

På papiret høres det fint ut når Netcom nå tilbyr sitt nye mobilprodukt, HomeFree.

"(Netcom) lar kundene ringe gratis via bredbåndsnettet til alle fasttelefoner i Norge og 28 andre land i Skandinavia, Europa, Nord-Amerika og Oseania", heter det seg fra pressemeldingen.

Kult, tenker du og ser for deg at du kan sitte på hytta og prate gratis med kompisen din som studerer i Houston.

Det kan du imidlertid ikke.

Kun hjemme i stua

HomeFree er nemlig noe du kun kan bruke hjemme hos deg selv. Tjenesten krever en spesiell router fra Netcom som du har hjemme i stua, og det er kun i kontakt med denne at du kan benytte deg av de gratis ringeminuttene til fasttelefon. Når du er på farten, betaler du normale ringepriser.

Får du det du betaler for? Test med DinSides surfometer

Å kalle HomeFree "mobil bredbåndstelefoni" blir i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Løsningen gjør ikke noe mer enn å tillate deg å bruke mobilen som en IP-telefon hjemme.

"Gratis"

At man ringer gratis er også en sannhet med modifikasjoner. Netcom har selvsagt tenkt til å tjene penger på dette, og selv om tjenesten er gratis ut året, binder du deg til 12 måneder. Etter jul koster det 99,- pr måned. Hvis du vil ringe utlandet, koster det 49 kroner ekstra pr måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer