iPhoner-apper

Nettsted hevder iPhone-apper spionerer på brukerne

Gjør skjermopptak uten at brukerne er klar over det.

SPIONERER: Ifølge TechCrunch er det flere iPhone-apper som spionerer på brukerne. Foto: Jeff Chiu/AP
SPIONERER: Ifølge TechCrunch er det flere iPhone-apper som spionerer på brukerne. Foto: Jeff Chiu/AP Vis mer
Publisert

Det er ikke mer enn en måned siden vi skrev om farlige Android-apper i butikken Google Play Store. Nå hevder det anerkjente teknologinettstedet TechCrunch at de har avslørt iPhone-apper som foretar skjermopptak på enheten uten at brukeren er klar over det.

«Mange store selskaper som Air Canada, Hotels.com, Hollister og Expedia tar opp hvert trykk og sveip du gjør i iPhone-appene deres. I de fleste tilfellene er du ikke klar over det. Og de behøver ikke å be om samtykke», skriver nettstedet.

Foretar «sesjonopptak»

Fjorårets Facebook-avsløringer er tydelige eksempler på at appene du bruker, samler inn informasjon om deg. Verre er det når tekstbokser i apper som skal være skjult, for eksempel der du taster inn bankkortinformasjon din, ikke er det.

TechCrunch sier at flere av appene bruker teknologi fra Glassbox. Dette er et analyseselskap som utvikler teknologi som selskapene kan bruke i sine apper, og inkluderer muligheten for utviklere til å gjøre opptak av skjermen (sesjonopptak) slik at de kan se hvordan brukerne samhandler med appen.

Problemet oppstår når tekstbokser ikke er maskert og utviklerne får tilgang til personlig informasjon. TechCrunch nevner et tilfelle der en som brukte Air Canadas iPhone-app fant ut at appen ikke maskerte boksene som innehold informasjon om passet og kredittkortet hans når skjermopptakene ble sendt tilbake til utvikleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer