NetWatch: Kontroll over tellerskrittene

Publisert

Dagens spørsmål

Hei,

Familien bruker Internett ganske mye, noe som resulterer i ganske høye telefonregninger. Finnes det et verktøy som overvåker nettbruken, og gir en oversikt over kostnadene?

Reidar L.

Datadoktoren svarer

Selv om Internett-leverandørene har senket prisene, og tellerskrittene generelt har blitt billigere, sliter nok mange med telefonregninger som er høyere enn noensinne.

For å unngå de store sjokkene når du åpner telefonregningene, kan det være en god idé å installere et program som registrerer tiden du bruker på nettet. Det du har bruk for er en tidtaker, som samtidig regner ut prisen på oppkoblingen. Du må også få full oversikt over kostnadene fra et gitt tidspunkt (forrige nullstilling), for eksempel fra du mottok forrige telefonregning.

Det finnes flere slike løsninger som er spesiallaget for det norske markedet, slik at kostnadene blir korrekt regnet ut basert på hvilket telefoni- og internettabonnement du har.

NetWatch er et brukervennlig program som kan hjelpe deg. Det legger seg som et lite ikon på systemverktøylinjen nederst i høyre hjørne på skjermen, og starter og stopper automatisk når du kobler deg på og av nettet. Hvis du dobbelklikker på ikonet, kommer hovedvinduet fram, som gir deg informasjon om nåværende oppkobling, og total oppkoblingstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer