Nattmodus på iPhone

Neuralcam gjør natten lysere

iPhone-kameraet kan fange mer i mørket med den rette appen.

MER LYS: Med appen NeuralCam kan du få mer ut av kveldsbildene du tar med iPhone. Foto: Pål Joakim Pollen
MER LYS: Med appen NeuralCam kan du få mer ut av kveldsbildene du tar med iPhone. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et punkt der det fortsatt er store forskjeller på mobilkameraene, er hvor godt de presterer i mørket.

For der man tidligere endte opp med et nærmest sort bilde, er det flere produsenter som nå har laget egne nattmodus-funksjoner som fanger langt mer enn det man klarte før.

Spesielt har Huawei og Google vært i føringen det siste året, der man på selskapenes toppmodeller har klart å trylle frem detaljer du bare kan drømme om med andre telefoner, iPhone inkludert.

Men det er ikke det at disse telefonene har voldsomt store sensorer eller svært lyssterk optikk. Hemmeligheten ligger i hvordan kameraet tar en haug av bilder og programvaren på finurlig vis klarer å sy dem sammen til ett bilde. Typisk må du holde telefonen ganske stille noen sekunder mens bildet fanges, før man må vente enda noen sekunder på prosesseringen.

iPhone-app: NeuralCam

Du finner flere apper i App Store som er laget for å ta bedre bilder i mørket, og blant de siste som har ankommet, er appen NeuralCam, som vi tar en titt på i dag.

Appen er kompatibel med alle iPhone-modeller fra iPhone 6 og oppover, men det er kun Xs-telefonene som støtter å ta bilder i full oppløsning (12 megapiksler). iPhone 6 har maks oppløsning på 1280x960 (1,2 megapiksler), mens alle i mellom (fra 6 plus til x) har 1920x1440 (2,7 megapiksler) som høyeste oppløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer