NFC – Near Field Communication

Snart kan du gjøre mer med mobiltelefonen.

Ser du dette merket på en betalingsautomat, betyr det at den støtter Near Field Communication. Nå kommer mobiltelefonene som støtter standarden. (“N-Mark” -logoen er et varemerke fra NFC Forum, Inc.)
Ser du dette merket på en betalingsautomat, betyr det at den støtter Near Field Communication. Nå kommer mobiltelefonene som støtter standarden. (“N-Mark” -logoen er et varemerke fra NFC Forum, Inc.) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NFC er en betegnelse vi regner med at du vil høre mer om i løpet av det neste året eller to.

Kort fortalt er dette en kommunikasjonsprotokoll beregnet på veldig korte avstander. Dette gjør at du for eksempel kan holde mobiltelefonen din inntil en dørlås slik at den låses opp, at du kan holde to telefoner inntil hverandre for å utveksle Facebook-profiler eller bruke telefonen som betalingsmiddel i kassa på Rimi.

Les også: Mange vil betale med mobilen

Faktisk kan teknologien også brukes for å overføre strøm, slik en enhet med strøm kan lade opp en som er tom for batteri.

Kun for korte avstander

NFC er beregnet for kommunikasjon mellom enheter som befinner seg mindre enn 20 centimeter fra hverandre (men typisk bare 5cm). Sammenlignet med Bluetooth, som fungerer på ti meters avstand, er den derfor beregnet på langt kortere avstander, og har heller ikke den samme overføringsraten, som typisk ligger på drøye 400kb/s (vs 2,1Mb/s for Bluetooth).

Samtidig er dette også en styrke, siden poenget her er at to enheter skal kommunisere med hverandre uten at signalet forstyrres. Det er altså ikke en teknologi beregnet på store dataoverføringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer