NFC kan bli den neste mobilrevolusjonen

Snart kan du glemme nøkler, kort, kontanter og lommebok. Neste iPhone vil starte revolusjonen, tror teknologimagasin.

Å låse opp døren med en kode på mobiltelefonen vil kanskje være like vanlig som en fysisk nøkkel om få år. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Å låse opp døren med en kode på mobiltelefonen vil kanskje være like vanlig som en fysisk nøkkel om få år. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde det ikke vært fint om du kunne bare holde smartmobilen opp mot ytterdøra til huset ditt, taste kode på skjermen, og vips - så var døra låst opp? Eller hva med å starte bilen, skru på lyset eller betale for varene på nærbutikken på samme måte?

Dette er bare noe av hva som kommer til å bli mulig når NFC - Near Field Communications får ordentlig fotfeste. Vi har tidligere omtalt teknologien i detalj her på DinSide.

Les også: Dette må du vite om NFC

Nokia og Samsung har det

Det finnes en del telefoner på markedet som støtter teknologien, men foreløpig er utvalget av tjenester begrenset. Men det kan endre seg radikalt på kort tid, skal vi tro taiwanske DigiTimes.

Etter å ha vært i kontakt med flere produsenter av smartmobiler, hevder de nemlig at NFC kan se ut til å bli det neste store på mobilfronten. Dette skyldes at både Microsoft og Apple kommer til å lanse NFC-støttede telefoner i 2012, ifølge avisen. Dermed forventer taiwanske mobilprodusenter andelen NFC-baserte smarttelefon å øke raskt - fra dagens 10% til 50% i løpet av de 2-3 neste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer