Ni fine mobilspill til den lange flyturen

Trenger ikke nett og kan fint nytes noen timer.

LANG FLYTUR? Godt det finnes mobilspill, si! Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LANG FLYTUR? Godt det finnes mobilspill, si! Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart er det ferietid, og mang en nordmann skal tilbringe noen timer på et fly enten det går til Spania, Tyrkia, Thailand, USA eller hva det måtte være.

Men når man har bladd igjennom taxfree-katalogen to ganger, skummet igjennom magasinet fra flyselskapet og spist opp det tørre rundstykket, kan det føles frustrerende å vite at det enda er fire timer til du er fremme. Eller ni.

Den tiden kan gå langt raskere med et mobilspill eller to i håndbagasjen. Vi har samlet sammen noen godbiter som ikke krever nettilgang, som fungerer selv om du ikke hører lyden og som ikke krever at du må vente i tjue minutter før du får et nytt liv.

Her er tre spill du kan spille alene, tre man kan spille annenhver gang og tre man kan spille mot hverandre – via Bluetooth.

LES OGSÅ: Fem fine brettspill til iPad/nettbrett

Spill alene

Mekorama
Dagens første anbefaling er det ganske nye mobilspillet Mekorama. I dette spillet skal du geleide en liten robot fra A til B, men for å få til det, er du brått nødt til å rotere omgivelsene, dra i brytere og etter hvert tenke smartere og smartere.

Dessuten er det mulig å lage egne brett, samt spille andres brett ved å skanne en QR-kode. Det er gratis å laste ned, men utvikleren ber pent om at du betaler en valgfri sum om du liker spillet; da i form av et in-app kjøp. Imponerende er det også at spillet bare tar drøye syv megabyte med lagringsplass på iOS – og fem på Android!

Spillet kan minne om det kritikerroste Monument Valley, som vi for øvrig også kan anbefale varmt om du ikke har prøvd det før.

Last ned:
Mekorama for iOS (App Store, gratis)
Mekorama for Android (Play Butikk, gratis)

Hitman: Sniper
Blir søte små roboter litt for barnslig, har vi slått ihjel mang en time med snikskytterutgaven av den kjente Hitman-franchisen.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


Her ligger du på trygg avstand fra et bokompleks med narkobaroner og andre skumlinger du skal ta av dage. Hvert oppdrag går som regel på å samle en viss poengsum først, for så å prikke inn hovedmålet. Selv om det er det samme brettet på alle oppdragene, varierer de nok til at vi har latt oss underholde, som å få til to «ulykker», klare fem hodeskudd på rad eller knuse fem PC-skjermer.

Vær oppmerksom på at spillet har 18-års aldersgrense og at spillet nytes best med hodetelefoner på. Og på et nettbrett, så blir det litt lettere å se detaljene.

Last ned:
Hitman: Sniper for iOS (App Store, 11 kroner)
Hitman: Sniper for Android (Play Butikk, 20 kroner)

Trick Shot
Trick Shot er et litt annerledes golfspill der du skal prøve å få en ball opp i en boks, og det helst uten å være nær noe av boksen før den lander oppi.

Dermed må du sikte og beregne styrken igjennom 90 ulike utfordringer. Når du har klart perfekt på alle, låses nok en ny spillmodus opp, som er enda vanskeligere.

Under ser du hvordan det fortoner seg:

Last ned:
Trick Shot for Android (Play Butikk, 12 kroner)
Trick Shot for iOS (App Store, 22 kroner)

Annenhver gang

Drawrace 2
Drawrace er et litt annerledes bilspill, for i stedet for å kjøre bilen, tegner du med fingeren på forhånd hvordan den skal kjøre – ikke bare banen, men også gass og brems, dersom du drar fingeren fort eller sakte.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


Når hver spiller har gjort det, starter racet, og da vil bilene kjøre som anvist på forhånd. Inntil fire spillere kan konkurrere på samme enhet. Med 32 baner, forskjellige biltyper og mer til, bør det kunne holde noen timer.

Last ned:
Drawrace 2 for iOS (App Store, 33 kroner)

Worms 3
Vi har ikke tall på hvor mange Worms-spill som har blitt gitt ut i løpet av de siste tjue åra, men det er stadig er morsomt spill å spille mot andre.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


Som alltid er hver spiller utrustet med en håndfull små marker, hvis våpenarsenal er en armé misunnelsesverdig. Annenhver gang skal spillerne prøve å utslette de andre ved å forflytte seg, før man fyrer av med ett av våpnene for å gjøre skade på de andre spillerne.

Vinneren er selvsagt den som står igjen til slutt.

Last ned:
Worms 3 for iOS (App Store, 55 kroner)
Worms 3 for Android (Play Butikk, 65 kroner)

Carcassonne
Det finnes etter hvert mange brettspill i app-butikkene, og Carcassonne er blant de aller mest vellykkede overføringene til den digitale varianten.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


Her bygger spillerne på tur opp et middelalderlandskap ved å trekke ett og ett kort og plassere dem på en smart måte. Når kortet er plassert, kan spilleren velge å plassere en følesmann på det samme kortet. Du kan lese mer om reglene på Wikipedia.

Inntil fem spillere kan spille på tur på én enhet.

Last ned:
Carcassonne for iOS (App Store, 109 kroner)
Carcassonne for Android (Play Butikk, 35 kroner)

Via Bluetooth

Selv om telefonen er satt i flymodus kan man bruke Bluetooth, og det finnes også spill som bruker nettopp Bluetooth som kommunikasjon.

De neste spillene kan derfor være kjekke dersom man ikke har vært så heldige å få seter ved siden av hverandre, men allikevel nært nok til at telefonene kan snakke sammen via Bluetooth, typisk ti meter.

Exploding kittens
I vår redaksjon lo vi godt første gang vi testet Exploding kittens. Aller mest av lydene, så hodetelefoner er anbefalt, men også på grunn av den enkle, men morsomme spillmekanikken.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


På tur skal spillerne legge ut kort og trekke et, der det er om å gjøre ikke å trekke et «Expoding kitten»-kort. Da bør du ha desarmeringskort på hånda, ellers er du ute av dansen. Får du desarmert bomba, kan du velge hvor i bunken du vil legge bomba tilbake, men pass opp – andre spillere kan spille ut kort for å snu retningen, bestemme hvem som skal ha neste tur og så videre. Opp til fem spillere kan spille.

Last ned:
Exploding Kittens for iOS (App Store, 22 kroner)
Exploding kittens for Android (Play Butikk, 22 kroner)

Blobby volleyball
Volleyball, rett og slett, men med én spiller på hver side av nettet.

Ni fine mobilspill til den lange flyturen


Målet er, som på volleyball generelt, å få ballen til å gå i bakken på motstanderens banehalvdel. Og å unngå at det skjer på din side av nettet.

Last ned:
Blobby Volleyball for Android (Play Butikk, gratis)

Sea battle 2
En Battleship-klone med kulepenn-og-papir-grafikk.

Plasser store og små skip på spillebrettet, og så skal man annhver gang prøve å finne ut hvor på brettet motstanderen har plassert sine enheter ved å sende av gårde fly, ubåter og den slags.

Traileren ser du her:

Last ned:
Sea battle 2 for Android (Play Butikk, gratis)
Sea battle 2 for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ:
Fem mattespill du kan trimme hjernen med i ferien
Trikset som gir deg flere liv i Candy Crush
Exploding Kittens er det kuleste nye mobilspillet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer