Chilimobil Fri Data

Nkom: – Chilimobil må endre Fri Data

Men abonnementet består.

FRI DATA: Nkom konkluderer med at Chilimobil få fjerne noen av begrensningene på Fri Data-abonnementet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FRI DATA: Nkom konkluderer med at Chilimobil få fjerne noen av begrensningene på Fri Data-abonnementet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding i dag skriver Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) at de har vurdert Chilimobils «Fri Data»-abonnement. Konklusjonen er at deler av abonnementsvilkårene bryter med regelverket om nettnøytralitet.

Må fjerne begrensninger

Etaten påpeker at det i Chilimobils vilkår står at det ikke er tillat å dele data, og ei heller å bruke SIM-kort i andre enheter enn mobiltelefonen). Nkom sier de har vurdert disse to begrensningene og konkluderer med at de er uforenlige med nettnøytralitetsloven som trådte i kraft tidligere i år.

- Nkom ønsker velkommen abonnement som utfordrer sterkt på datamengde til kundene. Regelverket hindrer ikke Chili i å begrense abonnementet til personlig bruk. Men kunden må selv få bestemme om hun skal bruke data på mobilen eller dele dataen med seg selv på andre enheter hun disponerer, sier seksjonssjef Hans Jørgen Enger i Nkom i pressemeldingen.

Nkom ber nå Chilimobil endre hvordan kundene kan bruke datamengden på 1000 GB, slik at de selv kan bestemme hvordan abonnementene benyttes. Etaten slår fast at Chilis kunder må ha valgfrihet til å dele data og å bruke SIM-kort i andre enheter enn mobiltelefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer