Chilimobil fri data

Nkom slår fast: Chilimobil må endre Fri Data

Mobiloperatøren varsler kamp.

MÅ ENDRE: Nkom pålegger Chilimobil å endre de særskilte vilkårene for abonnementet Fri Data. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MÅ ENDRE: Nkom pålegger Chilimobil å endre de særskilte vilkårene for abonnementet Fri Data. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), som i høst varslet at mobiloperatøren Chilimobil ville bli pålagt å endre deler av abonnementsvilkårene for «Fri Data» fordi det bryter med regelverket om nettnøytralitet, pålegger nå selskapet om å endre bestemmelsen om «Særlige vilkåpr for Chili Fri Data».

Det varsler tilsynet i en pressemelding.

Nkom peker spesielt på to punkter i i abonnementsvilkårene til Chilimobil: datadeling fra mobiltelefon og muligheten til å bruke SIM-kortet i andre enheter enn mobiltelefonen.

«I Chilis endrede vilkår står det at mobilabonnementet er ment til personlig bruk, og at abonnementet ikke kan benyttes i modem/ruter og/eller for maskin-til-maskin kommunikasjon. Nkom har vurdert begrensningene og konkluderer med at det siste vilkåret er uforenlig med nettnøytralitetsforordningen artikkel 3 nr. 1 om retten til selv å velge hvilket utstyr man skal bruke til egen internettilkobling», skriver Nkom i pressemeldingen og presiserer at bestemmelsene om nettnøytralitet er å sikre at Internett forblir en åpen og ikke-diskrimerende plattform for alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer