Nødetater «villedes» av ny Iphone-funksjon

Da Apple presenterte sin nye flaggskipsmodell Iphone 14, skrøt de varmt av spesielt én funksjon de mente ville redde mange liv. Amerikanske nødetater er derimot ikke like imponert.

NY: Iphone 14 er den nyeste versjonen av den internasjonalt bestselgende smart-telefonen. Foto: Reuters / Scanpix
NY: Iphone 14 er den nyeste versjonen av den internasjonalt bestselgende smart-telefonen. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under lanseringen av den nyeste Iphone-modellen tidligere i år, presenterte Apple en splitter ny og innovativ «ulykke-funksjon» de mente ville redde mange liv.

Den nye funksjonen gjør at telefonen nå kan registrere at brukeren har vært involvert i en ulykke, som for eksempel et bilkrasj.

Når en ulykke registreres, dukker et varsel opp på skjermen om at nødetater vil bli varslet dersom brukeren ikke avbryter dette innen 20 sekunder.

Selv om funksjonen kan virke bra på papiret, er det spesielt én ting Apple kan ha glemt å ta hensyn til. Det har flere amerikanske nødetater fått merke den siste tida.

Fornøyelse eller ulykke?

Ifølge The Wall Street Journal, skal nødetater i nærheten av Cincinnatis Kings Island-fornøyelsespark ha rykket ut til fornøyelsesparken etter å ha blitt varslet av den nye ulykkesfunksjonen.

«Eieren av denne Iphone-telefonen har vært i en alvorlig bilulykke ...»

Da nødetatene ankom stedet, viste det seg at eieren ikke hadde vært i en alvorlig ulykke. Hun hadde bare tatt en berg-og-dal-bane.

Avisa melder om at nødetatene ved fornøyelsesparken så langt har mottatt seks slike varsler, der alle har vært falsk alarm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.