Ecovacs Deebot X1 Omni | TEST

Noe er alvorlig galt

En av de aller dyreste robotstøvsugerne på markedet får ikke terningkast.

ENORM: Basestasjonen til Ecovacs Deebot X1 Omni er enorm, men det er ikke uten grunn. Foto: Pål Joakim Pollen
ENORM: Basestasjonen til Ecovacs Deebot X1 Omni er enorm, men det er ikke uten grunn. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye på robotstøvsugerfronten for tiden, der særlig toppmodellene får stadig nye funksjoner.

Blant de aller mest avanserte modellene er dagens testprodukt: Deebot X1 Omni fra Ecovacs. Støvsugeren har en enorm basestasjon og kan tømme støvkammeret, vaske klutene sine og fylle på vanntanken med rent vann uten at man trenger å lee en finger.

Selskapet er verdens nest største produsent av robotstøvsugere og har god tradisjon for å lage gode produkter - blant annet fikk modellen Deebot 920 en klokkeklar femmer på terningen da vi testet den for to år siden, og produsenten kom også høyt på lista da vi testet en god håndfull av dem (+) i mai samme år.

Et beist av en basestasjon

Den er ikke av beskjeden størrelse esken Deebot X1 Omni kommer i. Det skyldes i all hovedsak den enorme basestasjonen, som ferdig oppsatt måler rundt 58 (høyde) x 45 (bredde) x 43 (dybde) centimeter. Den skal ha for at den er stilren, men er altså en koloss som ikke akkurat glir umerket hen inn i omgivelsene hjemme.

Løfter du et lokk på toppen, får du tilgang til to vanntanker – en med rent vann og en med møkkete vann. Du fyller da opp den med rent vann (samt eventuelt Ecovacs' eget rengjøringsmiddel, følger ikke med), og så sørger basestasjonen for å fylle opp den interne vanntanken på selve støvsugeren når den skal ut på oppdrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer