Test av lesebrett:

Noen bedre enn Kindle?

Favoritten Kindle Paperwhite møter to utfordrere i Kobo og Pocketbook.

LESEBRETT: Skal du ha en digital dings til å lese bøker på, er det ingenting som slår et lesebrett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LESEBRETT: Skal du ha en digital dings til å lese bøker på, er det ingenting som slår et lesebrett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Lagt til informasjon om kjøp av norske bøker på Pocketbook Touch HD 3.

Personlig syns jeg det er få ting som slår det å slappe av med en bok. Enten det er på sofaen hjemme, i senga før jeg skal legge meg eller på toget til og fra Oslo. Å lese bok gjør at togturen egentlig går ganske greit, og det er mer kos enn å stå og stampe i bilkø.

Å lese fysiske bøker er jeg ferdig med for lengst. Det skjedde da jeg fikk mitt første lesebrett i 2013 – et lesebrett som er langt inn i sitt syvende år, men som fungerer like godt som dagen det ble kjøpt.

Noe av det jeg liker mest med lesebrett fremfor fysiske bøker, er at jeg kan samle alle bøkene i en liten dings. Jeg slipper å ha mange bøker stående eller liggende rundt i leiligheten og behøver ikke å ta med meg en liten bunke med bøker når jeg skal på reise. Et lesebrett gjør jobben bedre.

Introduksjon

Siden nyttår har vi testet tre lesebrett i noenlunde samme prisklasse for å finne ut hvilket som gjør jobben best. Utfordrerne er Kobo Libra H20, Poketbook Touch HD 3 og Kindle Paperwhite, som er ordentlig gode lesebrett på hver sin måte. Det er ingen soleklar vinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.