TEST: Huawei P10

Nok en solid toppmodell fra Huawei

Skiller seg litt ut i mengden.

RUGLETE: Huawei har gått for en litt utradisjonell bakside på P10, som ikke er glatt, men ruglete. Foto: Pål Joakim Pollen
RUGLETE: Huawei har gått for en litt utradisjonell bakside på P10, som ikke er glatt, men ruglete. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat hva som er et selskaps toppmodell kan noen ganger være litt uklart. Samsung har for eksempel hatt sin Galaxy S-serie og Note-serie side om side i en årrekke, men er det den siste S- eller Note-telefonen som er toppmodellen?

Likeledes for Huawei. Før jul testet vi Mate 9 Pro; en 5,5 tommer stor telefon. P10 er bare 5,1 tommer over diagonalen og har omtrentlig samme maskinvare (men bittelitt svakere). Den vil nok selge i større volum enn Mate-utgaven, men om den da kan kalles toppmodellen får være et definisjonsspørsmål.

Kineserne har dessuten lansert en Plus-utgave av årets P10-modell, som er større. Den venter vi fortsatt på testeksemplar av.

Slank, lekker og stort batteri

Tar vi det utvendige først, synes vi Huawei har snekret sammen en usedvanlig delikat telefon denne gangen.

Vår testmodell er den blå utgaven, og P10 kommer også i grønn, rosa, sort, hvit, gull og sølvfarge. Dessverre ser det ut til at vi her i Norge kun får tilgang på de minst spenstige, altså sort, gull og sølv; i hvert fall i første omgang.

Mest utradisjonell er baksiden, i såkalt «hyper diamond cut»-aluminium, altså en slags rifla aluminium. Ikke bare ser det annerledes ut, men det øker også friksjonen mot hånda og gjør dessuten at fingermerker praktisk talt ikke synes. Ifølge Huawei skal baksiden også være ekstra godt beskyttet mot riper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer