Nokia 5140

Nye støt- og sprutsikre mobiltelefoner lanseres sjelden, men i disse dager kommer det flere modeller på markedet. Nokia 5140 er en av disse, og vi titter nærmere på den.

Nokia 5140
Publisert
Sist oppdatert

Det har alltid vært et visst markdet for telefoner som er pakket inn i tøff plast, tåler vannsprut, støv og støt. Slike kjøpes gjerne av personer som jobber mye utendørs eller er opptatt av fritidsaktiviteter. Det er imidlertid relativt sjelden nye modeller i denne klassen dukker opp, men nå har altså Nokia sluppet sin 5140. Denne telefonen følger opp lignende mobiler fra Nokia, som for eksempel 5100, men er oppdatert med mer moderne teknologier.

Utseendemessig er ikke Nokia 5140 noe kunstverk, da den har et svart og blått skall dekket med plast og gummi. Tastene er også gummibelagt og skjermen er beskyttet av ekstra tjukk materiale. Det samme gjelder laderinngangen og ekspansjonsporten.

Ordinære muligheter

Spesifikasjonene til 5140 er dessverre ikke noe å hoppe i taket for. Telefonen baserer seg på Nokias Series 40-operativsystem, og det betyr det samme grensesnittet selskapet har brukt i årevis. Telefonen har akkurat den sammen skjermen som alle andre Series 40-modeller, altså et 128x128 display med støtte for 4096 farger. Denne skjermen er nå virkelig utdatert, omtrent enhver nyere telefon som finnes på markedet i dag har større og bedre skjermer. Skjermen er helt klart telefonens svakeste punkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.