Nokia 6630

Den mye omtalte 3G-telefonen fra Nokia kan mer enn å bare laste ned data med høy hastighet. Faktisk er det en av de aller beste telefonene fra Nokia på lenge, og vi forteller deg hvorfor.

Publisert
Sist oppdatert

6630 har vært uvanlig mye i mediene den siste uken, og grunnen til det er at Telenor valgte telefonen som deres introduksjon for UMTS-nettets muligheter. Det er 6630 som er den viktigste 3G-telefonen i Norge i dag, selv om flere modeller fra andre produsenter er på vei. Les for øvrig mer om våre 3G-inntrykk her.

Bare for å ha det klart, 6630 er ikke Nokias første 3G-mobil, men de tidligere variantene har ikke vært utpreget bra, og heller ikke spesielt prioritert av operatørene – på grunn av mangel på fungerende nett.

Men er 6630 en bra telefon sett bort fra at den støtter UMTS? Svaret er uten tvil ja. Det er en mobil du bør vurdere selv om du ikke nødvendigvis er så opptatt av 3G-hastighet.

Mange muligheter

Det er en profftelefon vi snakker om her, og som så mange andre Nokia-modeller i det siste, baserer den seg på Symbian-operativsystemet. Det betyr at mange av spesifikasjonene er kjent for Nokia-brukere, skjermstørrelsen er blant annet identisk med modeller som 6600 eller 7610, og den fysiske utformingen har også likheter med disse.Telefonen er blant de rikest utstyrte fra produsenten. Den fungerer omtrent over hele verden, med støtte for GSM 900/1800/1900- og WCDMA (altså 3G)-nettverkene. Den har støtte for RS-MMC-minnekort, Bluetooth, avspilling av MP3-filer og 1.3 megapiksel kamera. Den egner seg altså godt til både profesjonell bruk og underholdning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer