Nokia 7280

Hva i all verden er dette? Lommelykt? Star Trek-våpen? Nei, faktisk en mobiltelefon – men den er helt annerledes enn det du er vant til. Er den noe særlig i bruk da?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at mobilselskaper lager designtelefoner, som skal først og fremst være en fryd for øyet, og skille seg ut i mengden. De aller fleste designtelefonene har imidlertid hatt et standard utseende, med tradisjonelt tastatur og utforming, bare gjort på en mer tiltalende måte. Det er kanskje derfor Nokia bestemte seg på å prøve noe helt nytt – og det har de nå klart.

But is it art?

7280 ser omtrent ikke ut som en telefon i det hele tatt. Den har nemlig ingen tastatur, og en form som ligner mer på et futuristisk leketøy enn et kommunikasjonsverktøy vi bruker daglig.

Telefonen har et stylisert utseende som minner om estetikk fra 1920-tallet, med mye sort og rette hvite linjer. Det manglende tastaturet er erstattet av et navigeringshjul som brukes til å betjene alle funksjonene. Ved siden av hjulet er det også knapper for å svare og legge på, samt to funksjonstaster.

Det dominerende elementet på fremsiden av telefonen er et speil. Et speil? Ja, riktig – og det speilet fungerer også som en skjerm. Det at denne overflaten har en slik dobbel funksjonalitet sier litt om målgruppen for telefonen – mennesker som liker å sjekke utseendet sitt med jevne mellomrom!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.