Nokia 7610

Megapiksel-kampen er i gang, og Nokia er først ute med en telefon som har betydelig bedre bildekvalitet enn det vi er vant til fra før. Hvordan ser bildene ut, og er telefonen noe bra ellers?

Publisert
Sist oppdatert

Som vi tidligere har sagt, er megapikselbølgen over oss. Mobiltelefoner får stadig bedre kamera, selv om det fremdeles er ingen erstatning for et skikkelig kamera med ordentlig optikk. Men leketøyskameraene på mobiltelefoner blir bedre og bedre, og det er spennende å prøve ut disse mulighetene.

Nokia er først ute med en slik telefon, som klarer å ta bilder med 1 megapiksel oppløsning. Den nøyaktige oppløsningen er 1152x864 piksler, altså en god del mer enn 640x480, som har vært det maksimale mobiltelefoner har klart hittil. Riktignok er ikke selve bildekvaliteten spesielt bedre, og bildene er fremdeles relativt uklare og uskarpe. Men bildene er større, noe som gjør at motivene fremstår tydeligere.

Designmobil

Nokia 7610 er ellers en meget kompetent telefon. Utseendet tyder på at målgruppen er de yngre og motebevisste brukerne, da designen er ganske fancy og spesiell. Nok en gang lager Nokia en annerledes knappesats, og i denne modellen bøyes tastene i en slags bue. På baksiden av telefonen, nedenfor kameralinsen er det et speil, som er vevd inn i et dekorativt mønster. Det er delte meninger om telefonens utseende, vi synes den er ganske fin – men ikke alle er enige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.