Nokia 9300

Vi var ikke helt fornøyd med den nyeste versjonen av Nokias Communicator, 9500. Nå slippes lillebroren, 9300, og vi lurer på om den farer noe bedre?

Publisert
Sist oppdatert

For litt over en måneds tid siden testet vi Nokia 9500, den ferskeste utgaven av de en gang så nyttige Communicator-smarttelefonene. Communicator-serien hadde vært borte fra markedet en stund, og 9500 skulle bringe den tilbake til tidligere høyder.

Smarttelefonen var imidlertid en skuffende opplevelse. Først og fremst på grunn av fryktelig treghet i operativsystemet, som påvirket de fleste av telefonens bruksområder. Selv om 9500 er utstyrt med innebygd WLAN, gikk nedlastningen av nettsidene så tregt at funksjonen var nesten unyttig. Det var tregt å navigere seg rundt menyene, både i lukket og åpen tilstand.

Ny og mindre

Nå, kort tid etter, slipper Nokia en enklere versjon av 9500. Den nye 9300 er en tusenlapp billigere, en del gram lettere og mangler to av funksjonene til 9500: kamera og WLAN. Og det er jo like greit – WLAN fungerer tross alt bare så vidt på 9500, og VGA-kameraet til storebroren følte vi var bare et unødvendig tillegg.

Formen og funksjonaliteten ellers er identisk. 9300 er en foldetelefon som har et relativt vanlig utseende i lukket tilstand, altså et tastatur og en liten fargeskjerm med oppløsning på 128x128 piksler. Den er riktignok en god del større en de aller fleste mobilene i dag, men det er jo forventet på grunn av det store tastaturet som skjuler seg på innsiden.9300 kan altså åpnes som en bærbar PC, og på innsiden er det en stor og krystallklar skjerm med oppløsning på 640x200 piksler, og et fullstendig, deilig QWERTY-tastatur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.