Nokia 9300i

Nokia har endelig oppgradert Nokia 9300i med trådløst nett. Men man kan lure på om de har testet mobilen før den ble sendt ut. Det har i hvert fall vi gjort.

Publisert
Sist oppdatert

For et drøyt år siden testet vi Nokia 9300. En telefon som i prinsippet var genial, med sine enorme muligheter og fine størrelse. Men noen få svakheter gjorde at den ikke klarte å nå helt til topps i vår test.

Så annonserte Nokia for noen måneder tilbake at oppfølgeren skulle komme. Nokia 9300i ville blant annet bli oppgradert med trådløst nett, noe vi savnet på den forrige versjonen. Vi har derfor gått og gledet oss til denne mobilen skulle dukke opp på pulten, for vi hadde tro på at dette kunne bli en telefon vi hadde lyst til å bruke i noen måneder fremover. Men igjen har Nokia skuffet. For det kan virke som om Nokia ikke tester mobilene sine før de sendes ut.

Ubrukelig på nett

Den viktigste nye funksjonen i Nokia 9300i er nemlig mer eller mindre ubrukelig. For selv om tilkoblingen til trådløst nett er både enkel og grei er selve nettopplevelsen ubrukelig. Riktignok virker overføring av mail og enkle vedlegg ganske greit, men det er når man tester nettleseren at man virkelig skjønner hvilke problemer denne mobilen har.

Vi testet nemlig VG Nett via nettleseren på 9300i og det tar i overkant av fem minutter å laste ned forsiden. Nå skal vi innrømme at forsiden til VG Nett ikke er blant de enkleste sidene der ute, med en samlet datamengde på over én megabyte. Allikevel tok dette altfor lang tid og tanken om at man rekker å gå til nærmeste kiosk for å kjøpe VG før forsiden er lastet ned på 9300i var ganske dominerende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer