Nokia 9500

Den nye Communicator er nå i butikkene, og den har ikke akkurat blitt slankere med tiden. Er dette den ultimate proffmobilen? Vi har testet supertelefonen.

Publisert
Sist oppdatert

Communicator-telefonene fra Nokia har alltid vært store og tunge, men samtidig ofte forut sin tid. Det var tross alt snakk om de første skikkelig proffe mobilene som i tillegg hadde fullt QWERTY-tastatur. Men det er nå en del år siden forrige Communicator-modell, og i mellomtiden har de fleste mobilselskapene lansert mindre og mer håndterlige proffmobiler, gjerne også med tastatur. Har den ferske 9500 fremdeles noe å stille opp med?

Som de tidligere modellene, har 9500 to måter å brukes på – i lukket tilstand ligner den en vanlig mobil (bare mye større) med standard mobiltastatur og en liten fargeskjerm som viser vanlige Nokia-menyer. For å få fullt nytte av mobilen må du åpne den, og da får du opp et stort og behagelig QWERTY-tastatur og en flott skjerm med oppløsning på hele 640x200 piksler og 65.000 farger.

Kraftig maskin

9500 er fullstappet av teknologi, og en klar forbedring fra den forrige Communicator-modellen, 9210. Først og fremst støtter telefonen WLAN, i tillegg til EDGE og GPRS. Det er med andre ord gode muligheter for dataoverføring (Bluetooth støttes også for enkel tilkobling til andre enheter). Telefonen har nå også fått et VGA-kamera innebygd, minnestørrelsen er økt til 80 MB (det er også plass til minnekort), det er gode muligheter for multimedieavspilling og massevis av kontorapplikasjoner for tekstebehandling og presentasjoner. Dette er først og fremst et mobilt kontor for brukere som trenger et behagelig tastatur for mye tekstredigering, e-post og andre forretningsrelaterte funksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer