Nokia Energy Profiler

Med dette programmet kan du finne ut hva som sluker strømmen på smarttelefonen din.

Publisert
Sist oppdatert

Alle mobilbrukere finner på et eller annet tidspunkt - for øvrig gjerne på et svært upassende et - at telefonens batteri ikke har ubegrenset levetid. Dette, kombinert med at nyere mobiltelefoner også gjerne brukes til langt mer enn bare å ringe med, betyr at vi gjerne må begrense bruken av alle funksjonene.

Brukere av Nokia N95 vet sikkert akkurat hva vi snakker om.

Men så har du også kanskje spurt deg selv om hva som egentlig virkelig bruker opp batteriet, bortsett fra ringingen? Er det 3G? Blåtann? GPS? MP3-spilleren? Videoopptak? SMS? Java-spillene?

For deg som har denne tendensen til å ende opp med flatt batteri uten helt å skjønne hvordan (og gjerne vil vite hvorfor), har Nokia utviklet et program du kanskje kan ha interesse av å se nærmere på.

Nokia Energy Profiler er opprinnelig laget for utviklere av mobilapplikasjoner for Nokia-mobiler, men det betyr selvfølgelig ikke at vanlige privatbrukere er ekskludert fra å bruke den. Likevel kreves det litt av telefonen, den må nemlig ha Series 60 3rd Edition, Feature Pack 1 operativsystem, noe som begrenser deg kraftig når det gjelder mobil.

Men blant disse finner du faktisk en rekke populære Nokia-telefoner.Her et par skjermbilder fra Energy Profiler. Til venstre innstillingene, hvor du blant annet kan velge intervall for målingene og hvilket minne som skal brukes. Skjermbildet til høyre er slik det vises under selve målingen, med en løpende graf.

Selve programmet er nokså enkelt, men likevel omfattende. Energibruken logges og resultatene vises direkte på en graf. Det fine er at du kan kjøre den i bakgrunnen og starte opp ett og ett program for å se hvilken innvirkning dette har på telefonens batteri.

Med programmet kan du også ta automatisk skjermbilder av grafen, eller lagre dataene som en .svg-fil som kan leses i Excel eller andre regneark.

Stem her!

Var dette interessant? (Avsluttet)
Ja, gjerne mer sånt!(76%) 178
Tja, en gang i blant kanskje...(13%) 30
Nei, dette var litt for smalt.(11%) 27
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I tillegg til grafen estimerer programmet gjenværende batterilevetid ved et gitt energiforbruk (oppe i høyre hjørnet i det høyre skjermbildet over). Alt i alt burde det derfor være nokså enkelt å finne ut hvilken applikasjon - eller hvilken kombinasjon av flere applikasjoner - som trekker mer strøm av batteriet enn det som passer ditt bruksmønster. I tillegg forteller dette deg hvilke funksjoner du kan bruke mer.

Nokia Energy Profiler er gratis å laste ned og bruke. Lenke til nedlasting finner du på denne siden sammen med mer informasjon om installasjon og bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer