Nokia N73

Den ultimate utfordreren til digitalkameraet. Det er hva Nokia kaller N73. Vi har hatt den til test en stund og her får du svaret. Kan du kaste digitalkameraet?

Publisert
Sist oppdatert

I våres lanserte Nokia en serie nye mobiler under en stor happening i Singapore. N73 var én av to plommer i egget den gangen, med videomobilen N93 som den andre. Med diger skjerm og et kamera med 3,2 megapiklser oppløsning er det lett å forstå hvorfor Nokia slo på stortromma.

- Som den ideelle kompanjongen for digitalkameraelskeren er Nokia N73 like enkel å bruke som den er kompakt. Forestill deg utrolige bilder med utskriftskvalitet bare ett trykk unna, skrøt en av sjefene i Nokia den gangen.

Da er jo spørsmålet om telefonen leverer som lovet. Umiddelbart må vi nok skuffe den nevnte Nokia-sjefen noe, for utrolige bilder leverer den ikke. Men nå skal det sies at vi ikke synes at vår 350D fra Canon leverer utrolige bilder heller (men det kan jo ha noe med fotografen å gjøre). Allikevel skal vi gi Nokia rett i at dette er en bra utfordrer til digitalkameraet. Men la oss ikke ta konklusjonen med en gang, vi gjør dette i den vanlige rekkefølgen.

Kledelig, kjedelig

Da begynner vi ikke overraskende med designet, som tross alt er det første man legger merke til. Nokia N73 har et litt mer karakteristisk utseende enn de andre N-mobilene til finnene. Den er litt lenger og ikke fullt så bred (dimensjonene er på 49 x 110 x 19 mm og vekten er på 116 gram). Faktisk har den fått et ganske kledelig utseende, om enn kanskje noe kjedelig. Lengden har da også gjort sitt til at ingeniørene har fått plass til en flott QVGA-skjerm (240 x 320 punkter og 262 144 farger) på hele 2,4 tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer