Nokia N97

TEST: Endelig har vi prøvekjørt N97.

Nokia N97
Publisert
Sist oppdatert

Vi må innrømme at dette var telefonen vi har hatt mest forventninger til de siste månedene, ja faktisk helt siden desember 2008. Den virket som en utrolig kraftpakke av en telefon, kanskje ikke fullt så elegant som en iPhone eller en Android-mobil, men heller full av brutal kraft og funksjoner.

Nå som vi har brukt den ferdige versjonen av telefonen en stund, må vi si oss både fornøyd og skuffet. Den lever definitivt opp til noen av forventningene, men ikke alle.

Først og fremst må vi jo snakke om det utvendige. Telefonen er en ganske stor klump i lukket tilstand. En kloss. Den er ganske tykk, men heldigvis brukes frontsiden fornuftig - hele fronten domineres av skjermen. Det er kun tre små knapper nedenfor den: To trykksensitive taster for å svare og legge på, og en for å gå inn på menyene. Rundt på sidene av mobilen finner vi ellers knapper for volum, kamera og bilder, samt en liten bryter som låser skjermen.

Åpent formatN97 kommer imidlertid til sin fulle rett da vi åpner den. En kjempeelegant mekanisme gjør at et lite dytt fra undersiden tvinger mobilen til å skyve seg fra hverandre, og det fullverdige QWERTY-tastaturet kommer frem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer