Nokia samarbeider med Microsoft

Snart blir Windows Phone 7 å finne på finnenes smartmobiler.

NOKIA VELGER SEG WINDOWS PHONE 7: Den finske mobilgiganten går til sengs med en annen teknologigikjempe - Microsoft. En svært fornøyd Nokia-sjef Stephen Elop til venstre, Microsoft-sjef Steve Ballmer til høyre. Foto: NOKIA
NOKIA VELGER SEG WINDOWS PHONE 7: Den finske mobilgiganten går til sengs med en annen teknologigikjempe - Microsoft. En svært fornøyd Nokia-sjef Stephen Elop til venstre, Microsoft-sjef Steve Ballmer til høyre. Foto: NOKIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene har allerede gått en stund, selv om de ikke har nådd de samme proporsjonene som når Nokia lanserer en ny mobiltelefon - det vil si, vi kan sette "lanserer" i fortid. De siste årene har det nemlig blitt lenger og lenger mellom hver gang finnene fikk den oppmerksomheten de tidligere de var godt vant med når de kom med en ny mobiltelefon, noe som ikke minst skyldes Apples og Googles svært offensive mobilsatsning.

I dag ble ryktene til virkelighet, idet Nokia formelt annonserte et omfattende mobiltelefonsamarbeid med selveste Microsoft.

Hva skjer med Symbian?

Sistnevnte lanserte nylig en fullstendig omarbeidet versjon av Windows Mobile, et av de første avanserte operativsystemene som ble laget for smartmobiler, og har med nye Windows Phone 7 lagt grunnlaget for det som kan bli en tung konkurrent til Apples iOS og Googles Android.

Vi likte ihvertfall Windows Phone 7 svært godt da vi testet det.

For bare et par dager siden ble et internt notat fra Nokias nye sjef Stephen Elop lekket til pressen. Der tok han et nådeløst oppgjør med alt fra Symbian-operativsystemet til Nokias bedriftskultur. Ryktene om et omfattende mobilsamarbeid skjøt fart, og selv om Android har vært nevnt, ble Windows Phone 7 holdt fram som det mest sannsynlige alternativet. I dag har altså både Elop og Microsoft-sjef Steve Ballmer bekreftet at selskapene skal samarbeide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer