Nokia tilbakekaller mobil-ladere

Gjelder det din modell?

BØR BYTTES: Nokia anbefaler at alle som har én av de aktuelle mobilladerne bytter dem ut. Byttet er gratis.
BØR BYTTES: Nokia anbefaler at alle som har én av de aktuelle mobilladerne bytter dem ut. Byttet er gratis. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nokia har sett bedre perioder enn høsten 2009. Nylig leverte de første kvartalsunderskuddet på et tiår, og nå melder den finske mobilprodusenten gjennom en pressemelding at de setter i gang et storstilt bytteprogram for enkelte mobiltelefonladere.

Feilen på de aktuelle laderne ble oppdaget i forbindelse med en rutinekontroll, hvor de har "identifisert et potensielt produktkvalitetsproblem" på ladere levert av en tredjepartsleverandør.

Løst deksel

Ifølge Nokia kan plastdekslene på laderne i spesielle tilfeller løsne helt fra laderen, noe som gjør at de elektroniske komponentene på innsiden ikke lenger er tildekket - og altså kan føre til elektriske støt hvis brukeren skulle komme borti komponentene mens laderen er koblet til.

Det skal så langt ikke eksistere noen kjente tilfeller der dette faktisk har skjedd, men Nokia anbefaler at alle som er i besittelse av de aktuelle modellene bytter dem ut som et forebyggende tiltak.

Dette er laderne

Laderne det gjelder er AC-3E og AC-3U, men kun modeller produsert i perioden 15. juni 2009 til 9. august 2009. Også modellen AC-4U er med i bytteprogrammet, men da for modeller produsert mellom 13. april 2009 og 25. oktober 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer