Nokias 3G-mobil lansert

Er dette fremtiden til mobiltelefoni? Nå har Nokia lansert sin 3G-terminal, og vi er egentlig litt skuffet.

Nokias 3G-mobil lansert
Publisert
Sist oppdatert

Det knyttet seg store forventninger til denne lanseringen, og mange av oss ventet å se noe helt nytt. Dessverre ble den en ganske ordinær telefon Nokia presenterte på en pressekonferanse i Helsinki i går. På utsiden er den ganske klassisk og stilren, altså ikke noe særlig lik diverse 3G-prototyper vi har sett gjennom årene. Den ser mest ut som en business-telefon.

Skjermen er av samme størrelse som i de øvrige kameramobilene til Nokia og telefonen har naturligvis et kamera som gjemmer seg bak et lite lokk. Det som vil nok irritere mange er at telefonen har ekstern antenne, noe som Nokia egentlig har kvittet seg med for lenge siden. Siden UMTS er en såpass ny teknologi, er det muligens behov for utvendig antenne på de tidlige terminalene.

Telefonen er ganske stor, og veier 141 gram. Den har støtte for det meste av teknologiske nyvinninger: Bluetooth, MMS, polyfoniske ringelyder, Java og Wap 1.2.1. Den fungerer altså på både mobilnett av tredje generasjon, og GSM 900 og 1800. Med andre ord kan den ikke brukes i USA.

Bilder og video

6650 kan selvfølgelig både ta stillbilder og små videosnutter (med lyd) på opptil 20 sekunder. Minnet er på 7 MB, og det er ikke støtte for minnekort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer