Nokias nye supermobiler

Med fem megapiksler, GPS og HSDPA-støtte ser Nokia N95 ut til å bli vinterens mest imponerende mobiltelefon. Se bilder og les detaljene fra Nokias kjempelansering her.

Publisert
Sist oppdatert

Hittil har norske mobilbrukere stort sett vært nødt til å nøye seg med kameramobiler med maks 3,2 megapikslers oppløsning. Nå endrer imidlertid Nokia på dette. På tirsdag lanserte nemlig finnene flere nye toppmobiler. Deriblant supermobilen N95, som har alle mulige kommunikasjonsteknologier innebygd, i tillegg til et kamera med oppløsning på hele fem megapiksler. Men det er langt fra alt.

Denne har alt

Nokia N95 ser nemlig ut til å være den komplette mobil. Ikke minst er dette den aller første GPS-mobilen til Nokia. Allikevel er det nok kameraet som vil imponere de fleste. For fem megapiksler i Carl Zeiss-optikk er ikke noe småtteri. Kombinert med nær DVD-kvalitet på videokameraet blir dette en virkelig tungvekter innenfor kameramobilsegmentet.

Klikk her for flere bilder

HSDPA er en oppgradering av 3G-teknologien som er rett rundt hjørnet. N95 vil støtte denne overføringsteknologien. Dette vil kunne bety hastigheter opp til ti ganger så raskt som 3G, som i dag ligger på maks 384 kbps. Selvsagt har den også støtte for 3G, EDGE og WLAN.

Internminnet skal ligge på 150 megabyte, i tillegg til at den har støtte for minnekort (microSD). Kombinert med muligheten for vanlige hodetelefoner kan dette også bli en god musikkmobil. Skjermen på 2,6 tommer har en oppløsning på 240 x 320 punkter og støtte for 16,7 millioner farger. Alt dette gjør selvsagt et utslag i størrelsen, selv om dette overraskende nok ikke er blant de aller største modellene. Dimensjonene er på 53 x 99 x 21 mm og vekten skal være på 120 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer