Nokias suverene fjernkontroll

Nokia lanserte i går flere nye multimediemobiler, deriblant N80. En suveren mobiltelefon som kan styre alt du har i ditt digitale hjem, fra kjøleskap til stereo og PC. Vi har fått prøve den.

Publisert
Sist oppdatert

Barcelona (DinSide.no): N80 har nemlig støtte for en ny standard som virkelig skal gjøre hjemmene våre digitale. UPnP eller Universal Plug and Play fører nemlig til at alt utstyret vi har hjemme kan snakke med hverandre.

Rett på TV-en

Fordelen er åpenlys og etter å ha sett det i praksis må vi si at vi er imponert. Vi fikk nemlig en demonstrasjon der man kjapt og enkelt viste bilder og videofilmer direkte på TVen på veggen. I og for seg ikke noe revolusjonerende, men UPnP ligger som et lag over trådløst nett og gjør at det ikke er behov for en eneste kabel.

Hastigheten var bra og kvaliteten likeså. Men det å vise frem bilder er bare begynnelsen. For N80 fungerer i praksis som en fjernkontroll, der man får opp alle UPnP-enhetene man har hjemme.

Deretter kan man for eksempel bruke den til å sende musikk direkte fra PC-en til stereoen. Eventuelt en rekke andre bruksområder man ikke engang har begynt å tenke på. Det så utrolig enkelt og elegant ut, men suksessen henger selvsagt på at det blir nok utstyr som støtter denne standarden. Ifølge Nokia er det en rekke forbrukerelektronikk som allerede har dette innebygd, og flere skal det bli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer