Kan bytte ut DAB med radio-apper

Nordmenn kan få gratis radiostrømming fra mobilen

Onecall kjører test, så er spørsmålet om flere følger etter.

ALTERNATIV TIL DAB: Har du bil uten DAB+? Da kan du koble den til mobilen og strømme radio fra mobilen. Det er ikke spesielt dyrt i utgangspunktet, men nå får Onecall-kunder bruke det helt gratis. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ALTERNATIV TIL DAB: Har du bil uten DAB+? Da kan du koble den til mobilen og strømme radio fra mobilen. Det er ikke spesielt dyrt i utgangspunktet, men nå får Onecall-kunder bruke det helt gratis. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nordland var først ut med overgangen fra FM til DAB+ denne uka. Nå må derfor nordlendingene ha en DAB-radio for å ta inn blant annet NRK-kanalene.

Eller strømme radio over internett, selvfølgelig. I hjemmet er dette uproblematisk, med «gratis» wifi og for eksempel en mobil koblet til en høyttaler.

Vi har også skrevet om hvordan man kan bruke mobilen til radio i bilen, men ulempen er at det tar av datakvota på mobilabonnementet ditt.

Nå begynner mobilbransjen å innse at her er det penger å tjene – kanskje ved å ikke ta betalt for radiostrømming på mobilen.

Hvem får gratis radiostrømming?

Onecall gir nå alle abonnementskunder i Nordland gratis radiostrømming på mobilen i fire måneder framover. Det betyr at strømming av radio, visstnok uavhengig av hvilken app man bruker, ikke skal ta av nordlendingenes datakvote.

- Og planen er å følge DAB-overgangen i resten av Norge, sier Onecall-direktør Øistein Eriksen til Dinside.

Utover året vil altså samtlige kunder få gratis radiostrømming, i første omgang i fire måneder etter DAB-overgangen i området hvor de bor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer