Nordmenn kan nyte fri roaming i EU til 2032

Nordmenn kan fortsatt bruke mobilen som hjemme i EU- og EØS-land fram til 2032 uten ekstra kostnader, har EU bestemt.

FREDES: Fri foaming, eller datastreifing som det heter på norsk, blir fredet i EU i hvert fall ti år til. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FREDES: Fri foaming, eller datastreifing som det heter på norsk, blir fredet i EU i hvert fall ti år til. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Fri roaming betyr at mobilselskaper ikke kan ta ekstra betalt når en kunde ringer, skriver tekstmeldinger eller surfer på mobilen eller nettbrettet på reise og under andre midlertidige opphold i andre EU- eller EØS-land.

Roamingavgiftene ble avskaffet i EU og EØS sommeren 2017 og har vært blant de mest populære EU-reformene for forbrukere.

Onsdag ble EU enige om å forlenge ordningen, noe EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein vil følge etter. Dermed kan folk med norsk mobilabonnement bruke det som normalt i EUs 27 medlemsland, Island og Liechtenstein.

– «Roam like home»-politikken har gjort det enklere og billigere å kommunisere når folk reiser i Europa, sier Bostjan Koritnik i Slovenias regjering.

Storbritannia var tidligere del av ordningen, men mistet fordelene da landet sluttet å anvende EU-regler 1. januar 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer