Norge har verdens 6. raskeste mobilnett

Knuser de øvrige nordiske landene.

KJAPT: Gjennomsnittsnordmannen har fått 153 Mbps hastighet på Ookla Speedtest-målingene i juli. Det gjør at Norge er det nummer seks på den globale lista. Foto: Pål Joakim Pollen
KJAPT: Gjennomsnittsnordmannen har fått 153 Mbps hastighet på Ookla Speedtest-målingene i juli. Det gjør at Norge er det nummer seks på den globale lista. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ookla Speedtest har lenge vært en foretrukket tjeneste for mange som ønsker å sjekke hvor raskt nett de har, og har i skrivende stund vært brukt mer enn 37 milliarder ganger fordelt på over 15.000 servere spredt rundt på kloden.

Man kan måle farten enten man er koblet til WiFi eller mobilnett, og både fra mobiltelefoner, nettbrett og PC-er.

Når man starter testen, laster enheten først ned en mengde data, og deretter opp en mengde, og så får man svar på hvor mange Mbps (megabit per sekund) man fikk lastet ned og opp. I tillegg får man en «ping»-tid, som angir antall millisekunder det tar å sende en liten datapakke til serveren og motta en tilbake.

Høyt på mobil-toppliste

Dataene fra hastighetstesten brukes blant annet til å utarbeide en global toppliste, som oppdateres rundt midten av hver måned med data fra den foregående måneden.

I det dette skrives er siste måling derfor fra juli måned, og der kaprer norske mobilnett en 6. plass på verdensrankingen, med en gjennomsnittlig nedlastingsfart på 153 Mbps blant de som har målt (22 Mbps opplasting).

På toppen troner De forente arabiske emirater med 190 Mbps, etterfulgt av Sør-Kora og Qatar på henholdsvis 189 og 171 Mbps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer